Με άρωμα Ελλάδας το Tour European Rally!

By  |  0 Comments

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία.

Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία.

Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Το Tour European Rally του 2024 διεκδικούν μεγάλα ονόματα του σπορ όπως ο Γάλλος Πρωταθλητής Yoann Bonato και ο Ισπανός ανερχόμενος αστέρας Alejandro Cachon. Ο πρώτος επικράτησε στην πρεμιέρα του θεσμού στο Rallye Antibes ενώ ο δεύτερος κέρδισε στο Rally Sierra Morena. Πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ο Ιταλός Paolo Raviglione ο οποίος συγκέντρωσε βαθμούς και από τους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς και έβαλε στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Στο θεσμό υπάρχει και γυναικεία παρουσία με την Rachele Somaschini να διεκδικεί τον τρίτο της τίτλο!

Διαφορετική νότα δίνουν και τα Ιστορικά Αυτοκίνητα που έχουν τη δική τους θέση στο θεσμό, το πρωτάθλημα TER Historic. Οι πρώην Πρωταθλητές του θεσμού Tim Metcalfe (φωτογραφία), Philippe Giordanengo και Gabriele Rossi διεκδικούν και φέτος τα σκήπτρα και δίνουν μάχες στις ειδικές διαδρομές κάθε αγώνα.

Το 41ο Φθιώτιδος είναι έτοιμο να υποδεχτεί όλους τους Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες, με όπλο την ασύγκριτη ελληνική φιλοξενία, τις πανέμορφες ειδικές και την εμπειρία από τη διεξαγωγή πολλών διεθνών αγώνων στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στον αγώνα λήγει την προσεχή Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 23:59. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (ΣΔΔΑ), στην ιστοσελίδα www.e-omae-epa.gr.

Ο ασφάλτινος αγώνας θα διοργανωθεί από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), με  συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων, τον Δήμο Δελφών, τον Δήμο Καμένων Βούρλων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Χορηγοί του αγώνα είναι η Opel Karellis Group, η Electrolux και η ProComfort_Hellas.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.