VOLVO EX30: Ποιότητα και δύναμη

By  |  0 Comments

Η Volvo δημιούργησε ένα μικρό αυτοκίνητο με μεγάλες δυνατότητες. Μάλιστα αν δεν υπήρχε εκείνο το 343 (1976-1990) των 4,19 μ., θα ήταν το μικρότερο στην ιστορία της μάρκας! Και ναι, έρχεται με μια ελκυστική τιμή. Στα 37.572 ευρώ χωρίς την επιδότηση.

Με το Volvo EX30 η μάρκα μπαίνει σε μια νέα, ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά τους πολλούς αμφισβητίες, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά, μικρά premium SUV.

Προτεραιότητα δόθηκε στην ασφάλεια. Για παράδειγμα διαθέτει ένα ειδικό χαρακτηριστικό ασφαλείας για δίκυκλα που βοηθά στην πρόληψη των αποκαλούμενων «ατυχημάτων πόρτας», προειδοποιώντας όταν πρόκειται να ανοίξετε την πόρτα στην πορεία ενός ποδηλάτη, οδηγού σκούτερ ή δρομέα. 

Με μήκος 4,23 μέτρα, πλάτος 1,84 μέτρα και ύψος 1,55 μέτρα, το EX30 διαθέτει μια συμπαγή και ευέλικτη σιλουέτα. Το μεταξόνιο φτάνει τα 2.650 χιλιοστά παρέχοντας μεγάλο εσωτερικό χώρο για έως και πέντε επιβάτες. Με χώρο αποσκευών τα 318 λίτρα.

Το EX30 προσφέρεται στους οδηγούς ως ένα αληθινό και ικανό SUV, γεννημένο ηλεκτρικό και με όλη την έξυπνη τεχνολογία που χρειάζονται. Αυτό, σε συνδυασμό με την ελκυστική τιμή στην Ελλάδα, σημαίνει ότι μπορείς να αποκτήσεις ένα premium αμιγώς ηλεκτρικό SUV σε παρόμοια τιμή με αυτή ενός αντίστοιχου αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Και με 272 άλογα παρακαλώ! Το εσωτερικό του EX30 έχει ένα μινιμαλιστικό και πολυτελές ύφος. Το βλέμμα πέφτει σε μία 12,3 ιντσών οθόνη αφής infotainment με κάθετο προσανατολισμό.

Η Volvo προσφέρει το EX30 με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες σε βασική ή έκδοση με εκτεταμένη αυτονομία και σε τρία επίπεδα εξοπλισμού.

Βασική επιλογή αυτή με έναν ηλεκτροκινητήρα και με μπαταρία 51 kWh. Εάν προτιμάτε να μεγιστοποιήσετε την αυτονομία, η έκδοση Single Motor Extended Range του EX30, με μπαταρία NMC 69 kWh είναι η ιδανική.

Η μπαταρία NMC χρησιμοποιεί λίθιο, νικέλιο, μαγγάνιο και κοβάλτιο και παράγει την ενέργειά της πιο αποδοτικά σε σχέση με την μπαταρία των 51 kWh. Η έκδοση του EX30 με έναν κινητήρα και εκτεταμένη αυτονομία παρέχει αυτονομία έως και 635 χλμ.(!) ανάμεσα σε δύο φορτίσεις.

Για ακόμη καλύτερες επιδόσεις υπάρχει η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance στην οποία συνδυάζεται η μπαταρία NMC με έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή τού EX30 αποδίδει 428 ίππους και προσφέρει επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Με όρους επιτάχυνσης είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο Volvo! Οχι ότι το EX30 των 272 ίππων είναι αργό!

Η φόρτιση είναι ακόμη ένα πράγμα στο οποίο το EX30 είναι γρήγορο. Η έκδοση Twin Motor με εκτεταμένη αυτονομία έχει ικανότητα φόρτισης έως και 153 kW. Η αντίστοιχη τιμή για την έκδοση με τη στάνταρ αυτονομία είναι 134 kW. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φορτίζετε την μπαταρία σας από το 10 έως το 80% σε περίπου 25 λεπτά.

Σημαντικό το γεγονός ότι καλύπτεται από πέντε χρόνια ή 100.000 χλμ. εγγύηση, με αυτήν της μπαταρίας να φτάνει τα οχτώ χρόνια ή 160.000 χλμ., προσφέροντας παράλληλα και πενταετή κάλυψη οδικής βοήθειας Volvo Assistance αλλά και τρία χρόνια δωρεάν Service.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.