Επιτυχημένο το 12ο Εαρινό Ράλλυ

By  |  0 Comments

Την Κυριακή 2/6 πραγματοποιήθηκε το “12ο Εαρινό Ράλλυ Άργους – Νίκος Τσάμης” από τον Αργολικό Σύλλογο Οχημάτων Εποχής (ΑΡ.Σ.Ο.Ε.), ο δεύτερος κατά σειρά αγώνας του αγωνιστικού έτους 2024, ο οποίος και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με τη γενική ομολογία των συμμετεχόντων.

Τα αυτοκίνητα (68 στην αφετηρία από τα 71 αρχικά δηλωθέντα) συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας (Λαϊκή Αγορά) του Άργους απ’ όπου και εκκίνησαν τον αγώνα των 140 περίπου χιλιομέτρων. Υπέροχα, κλασσικά αυτοκίνητα ξεχύθηκαν στους δρόμους του Άργους και αφού πέρασαν από όμορφες ορεινές αλλά και παράλιες διαδρομές διασχίζοντας χωριά του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της Αργολίδας, κατευθύνθηκαν προς Αρχαία Επίδαυρο. Εκεί τα πληρώματα εκμεταλλευθήκαν την ωριαία ανασυγκρότηση, χαλάρωσαν και απόλαυσαν το δροσερό θαλασσινό αεράκι της Επιδαύρου σχηματίζοντας παρέες στις καφετέριες και ετοιμάστηκαν για το δεύτερο σκέλος.

Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε και τα πληρώματα διανύοντας εξίσου γραφικές και ενδιαφέρουσες διαδρομές, έδωσαν και πάλι μάχη με το χρόνο για να ολοκληρώσουν τις υπόλοιπες ειδικές δοκιμασίες ακριβείας, με τελικό προορισμό το, εξίσου δροσερό σαν όαση, Κεφαλάρι Άργους όπου και ο τερματισμός. Εκεί, κάτω από τον αρχαίο βράχο με την πηγή που αναβλύζει, δόθηκε το γεύμα στον πολυχώρο Απόλλων του κτήματος Βασιλείου, και πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής. Έπαθλα για τους νικητές, Γενικής, Κατηγοριών και Κλάσεων αλλά και αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες μέσα σε ένα φιλικό και γεμάτο χαμόγελα περιβάλλον.

Τα αυτοκίνητα, όπου και αν βρέθηκαν, κατά την διάρκεια της ημέρας, έγιναν πόλος έλξης και θαυμασμού για κάθε επισκέπτη, ενώ πολλά από αυτά  ήταν και αρκετά σπάνια. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα, τα οποία είναι κομμάτι της αυτοκινητιστικής μνήμης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είχαν για ακόμη μια φορά την τιμητική τους και την ευκαιρία να ‘ορθώσουν’ μπροστά στον κόσμο που ήταν μαζεμένος στην εκκίνηση (Πλατεία Δημοκρατίας Άργους), στην ανασυγκρότηση (Αρχ. Επίδαυρος) αλλά και στον τερματισμό (Κεφαλάρι Άργους) τις πανέμορφες μάσκες τους και τα άριστα συντηρημένα νίκελά τους. Μεγάλη και πάλι η συμμετοχή οχημάτων στις κατηγορίες E, F, G οι οποίες τείνουν να εξαφανιστούν από τους αγώνες Regularity. Κατηγορίες H και Youngtimer παρών και αυτές προσφέροντας μια πιο ‘μοντέρνα’ ομορφιά.

 Νικητές της γενικής κατάταξης αναδείχθηκαν οι:

1οι  Φαρμάκης Κυριάκος – Αθανασοπούλου Μαρία με Volvo 122S του 1963

2οι  Δούρος Τάσος– Γεωργακόπουλος Γιώργος με Mini Cooper του 1973

3οι  Γεωργακόπουλος Παναγιώτης – Λαμπρόπουλος Χρήστος με BMW 1602 του 1973

Νικητές Κατηγορίας Ε

1οι  Ιατρίδης Θεόδωρος – Κολοβού Δάφνη με VW Beetle του 1956

Νικητές Κατηγορίας F

1οι  Φαρμάκης Κυριάκος – Αθανασοπούλου Μαρία με Volvo 122S του 1963

2οι  Πλέγας Βασίλης – Πλέγας Ηλίας με BMW 2002 του 1967

3οι Τσιόγκας Χρήστος – Τσιόγκας Αθανάσιος με Ford Cortina Deluxe του 1967

Νικητές Κατηγορίας G

1οι  Δούρος Τάσος– Γεωργακόπουλος Γιώργος με Mini Cooper του 1973

2οι  Γεωργακόπουλος Παναγιώτης – Λαμπρόπουλος Χρήστος με BMW 1602 του 1973

3οι  Καρπατσέλης Δημήτρης – Παπαμιχαλόπουλος Γιώργος με Ford Escord ΜΚ2 του 1977

Νικητές Κατηγορίας H

1οι  Κανελλόπουλος Γεώργιος – Κανελλοπούλου Λούσυ με Toyota Celica STi του 1990

2οι  Παπακωνσταντίνου Άρης – Πουλιέρης Νίκος με Audi 80 του 1986

3οι  Δελής Κωνσταντίνος – Δελής Ιωάννης με Alfa Romeo 75 2.0 TS του 1988

Νικητές Κατηγορίας YT

1οι  Χριστοφυλογιάννης Κωνσταντίνος – Μπάντζης Αντώνιος με Fiat Coupe του 1998

2οι  Πανοβράκος Σταύρος – Κώνστα Κανέλλα με Subaru Impreza 1.6 Turbo του 1999

3οι  Παπακορδάς Στέφανος – Κούρου Μαρίνα με Toyota Corolla του 1996

Επιπλέον βραβεύτηκαν οι πρώτοι των group κυβικών (Gr1-1000cc, Gr2-1300cc, Gr3-1600cc, Gr4-2000cc, Gr5>2000cc), τα γυναικεία πληρώματα, ειδικές κατηγορίες όπως το μικρότερο όχημα σε κυβικά και το παλαιότερο όχημα, και τιμητικές πλακέτες σε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης. Τα περισσότερα βέβαια χαμόγελα και χειροκροτήματα για ακόμη μια φορά «εισπράχθηκαν» στη βράβευση των μικρότερων συνοδηγών, μια στιγμή για την οποία αξίζει να χαίρεσαι το ιστορικό σου αυτοκίνητο και την οικογένεια του κλασσικού.

Το ιστορικό αυτοκίνητο δεν είναι μόνο χρόνοι και κύπελλα αλλά και οικογενειακές στιγμές που παραμένουν ανεξίτηλες στο χρόνο.

Ο διοργανωτής ευχαριστεί τους χορηγούς μιας και χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατον να πετύχει τόσες παροχές: Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Ταραντίλης, Σταθμός Cafe, Εκτυπωτικά Μηχανήματα-Service-Τυπώσεις ΤΥΠΟΦΩΤ, Βαφείο Αυτοκινήτων Ν. Κουτσονικολής, Προϊόντα Βαφής Γ. Γιαννακούλης, Εμπορία Γεωργικών Εφοδίων Γεωλύσεις.

Επίσης τα μέλη, τις λέσχες ΦΙΛ.Π.Α., Ε.Λ.Ι.Α., ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ, Α.Λ.Α.Κορινθίας, Σ.Ι.Σ.Α., ΑΛΜΑ Αιγίου για τις συμμετοχές τους και όλους τους νέους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους και που για ακόμη μια φορά έφεραν στην αφετηρία “διαμάντια” της αυτοκίνησης. Χωρίς το χαμόγελο επιβράβευσής τους δεν θα συνέχιζε να σχεδιάζει τόσα χρόνια παρόμοιους αγώνες και εκδηλώσεις.

Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κριτές οι οποίοι έδειξαν μεγάλη υπομονή και αντοχή μέσα στη ζέστη και στα βουνά. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.