Νικόλας Καραγιάννης: Συνεχίζοντας την ξεχωριστή προσπάθεια!

By  |  0 Comments

Ο Νικόλας Καραγιάννης συνεχίζει την ξεχωριστή του προσπάθεια FIA Karting Academy Trophy. Κατόπιν της σπουδαίας εμφάνισης του στον πρώτο γύρο του φετινού Παγκόσμιου θεσμού, στην Γαλλία, στον δεύτερο και δυσκολότερο αγώνα για το 2024 στη Σλοβακία αντιμετωπίζοντας πολλές ατυχίες από τον προημιτελικό και τελικό, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν το σπασμένο ψυγείο από το καρτ του προπορευμένου οδηγού γέμισε νερά την πίστα, 7ο γύρο!

Στην πίστα Slovak Karting Center των 1.172 km, όπου η δυσκολία στις στις προσπεράσεις, ένεκα του μικρού φάρδους της, προβληματίζει πάντα τους ταχύτερους οδηγούς ο Νικόλας Καραγιάννης ανταποκρίθηκε με ωριμότητα. Στην πρώτη σειρά των προκριματικών αγώνων ήταν τρίτος!  Στην συνέχεια από γύρο σε γύρο βρήκε τον ρυθμό του και έμεινε μέσα στον στόχο του. Συγκεντρωμένος στον αγώνα υπό τις οδηγίες του Βασίλη Ζάχου, οδήγησε εξαιρετικά. Kι ενώ όλα έδειχναν πως είχε εξασφαλισμένη μία θέση εκκίνησης στον τελικό μεταξύ 3-5, ο κινητήρας στην προημιτελική σειρά δεν έσβησε και ξεκίνησε τελευταίος! Ως αποτέλεσμα αυτό ήταν να μπει στην δύσκολη διαδικασία των προσπεράσεων όπου μετά από αρκετές και ενώ σχεδόν είχε καλύψει την μισή ζημιά, η επαφή του με ένα συναθλητή κατά την στιγμή που του άφηνε πίσω από το εσωτερικό της στροφής θεωρήθηκε αντικανονική και ”μηδενίστηκε” βαθμολογικά από το συγκεκριμένο σκέλος.

Έτσι ο Νικόλας Καραγιάννης στον τελικό εκκίνησε από την 22η θέση! Όμως και εδώ οι συνθήκες ήταν ακριβώς ίδιες, ως τον 7ο γύρο κι ενώ κέρδιζε μία θέση μετά την άλλη, βρέθηκε εκτός πίστας με σύγκρουση από τους από οδηγούς που τον ακολουθούσαν. Ο νεαρός Έλληνας οδηγός παρόλα αυτά έδειξε την ”προσήλωση” που εμφανίζει την χρονιά αυτή στον στόχο του και την φανερή σπουδαία οδηγική του συμπεριφορά!      

Στις 1-4 Αυγούστου 2024 στο Kristianstad στην Σουηδία θα διαδραματιστεί ο τρίτος και τελευταίος γύρος του  FIA Karting Academy Trophy. Ο Νικόλας Καραγιάννης θα είναι εκεί!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.