Η FIAT γιορτάζει 125 χρόνια

By  |  0 Comments
  • Έχοντας ιδρυθεί στις 11 Ιουλίου του 1899, η FIAT είναι μια από τις μακροβιότερες και πιο ιστορικές μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας.
  • Τα 125 χρόνια γιορτάστηκαν με την εντυπωσιακή εκδήλωση “Smiling to the Future” που έγινε στο ιστορικό Lingotto στο Τορίνο, όπου ο CEO της μάρκας Olivier Francois, αποκάλυψε το όραμα για την επόμενη δεκαετία.
  • Βασικός πρωταγωνιστής ήταν το ολοκαίνουργιο Grande Panda που εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια.
  • Εγκαίνια έκανε και η έκθεση-Μουσείο “Casa FIAT” που στεγάζεται στην Pinacoteca Agnelli.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 125 χρόνων λειτουργίας, η FIAT διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή υπό τον τίτλο “Smiling to the Future”, στο ιστορικό σημείο “La Pista 500” που βρίσκεται στην οροφή του θρυλικού εργοστασίου Lingotto στο Τορίνο.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφενός η αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές αυτής της πορείας, αφετέρου η ανακοίνωση της στρατηγικής που έχει χαραχτεί για το μέλλον. Κάτι που έγινε δια στόματος του CEO της FIAT και CMO της Stellantis, Olivier Francois. Από την εκδήλωση δε θα μπορούσαν να λείπουν κορυφαία στελέχη της Ιταλικής χώρας και κυβέρνησης, ούτε βέβαια ο Πρόεδρος της Stellantis, John Elkann, ή ο CEO Carlos Tavares.

Η FIAT ξεκίνησε την πορεία της στις 11 Ιουλίου του 1899 στο Τορίνο, με την ίδρυση της “Società Anonima Fabbrica Italiana di Automobili – Torino”. Από τότε μέχρι και σήμερα εκατομμύρια μοντέλα της εταιρείας έχουν κυλίσει τους τροχούς τους σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος του πλανήτη, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα γεμάτο πρωτοπορία, στιλ και εμπορικές επιτυχίες. Ενσωματώνοντας ισχυρό όσο και προσιτό για όλους χαρακτήρα, έξυπνες ιδέες και μοναδικό σχεδιασμό, πολλά από τα μοντέλα της μάρκας έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της παγκόσμιας βιομηχανίας αυτοκινήτου.

Τα περισσότερα από αυτά παρέλασαν μπροστά από τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση “Smiling to the Future”, ωστόσο ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν το Grande Panda που έκανε για πρώτη επίσημη εμφάνισή του. Υπήρξε επίσης μια “teaser” αναφορά στα SUV και Fastback μοντέλα που θα παρουσιαστούν επίσημα τα επόμενα χρόνια, ενώ τη δική της σημασία είχε η ειδική έκδοση του 500e με την ονομασία Giorgio Armani.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.