Το KiaEV9 κερδίζει το χρυσό τρόπαιο στα βραβεία σχεδιασμού IDEA 2024

By  |  0 Comments

– Το EV9 αποσπά το πρώτο χρυσό τρόπαιο για την Kia στα International Design Excellence Awards (IDEA) που απονέμεται από την Industrial Designers Society of America (IDSA)

– Η πρόσφατη αυτή διάκριση ακολουθεί τα βραβεία Red Dot “Best of Best” και iF Design Gold και σημαίνει πως το αμιγώς ηλεκτρικό EV9 «σάρωσε» με  τα τρία κορυφαία βραβεία σχεδιασμού στον κόσμο

– Ο θρίαμβος στο IDEA 2024 ενισχύει περαιτέρω τη σχεδιαστική υπεροχή και πρωτοτυπία του EV9, καθώς και τον καινοτόμο χαρακτήρα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Opposites United» της Kia

– Το EV9 ηγείται της δέσμευσης της Kia να προσφέρει βιώσιμη κινητικότητα για όλους

Το Kia EV9 κέρδισε το πολυπόθητο χρυσό τρόπαιο στα 2024 International Design Excellence Awards (IDEA) που απονέμει η International Designers Society of America (IDSA).

Το βραβείο σηματοδοτεί την πρώτη χρυσή διάκριση IDEA για την Kia και την ξεκάθαρη κατάκτηση των τριών πιο σημαντικών παγκόσμιων βραβείων σχεδιασμού για τη μάρκα, μετά τις επιτυχίες του EV9 στα βραβεία Red Dot «Best of Best» και iF Design Gold νωρίτερα φέτος.

Η Kia έλαβε το σημαντικό χρυσό τρόπαιο στην κατηγορία Automotive and Transportation για την πλήρως ηλεκτρική ναυαρχίδα της, το SUV EV9, στην τελετή απονομής των βραβείων IDEA 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο Palmer Events Center στο Όστιν του Τέξας. Αυτή η διάκριση ενισχύει τη σχεδιαστική υπεροχή και πρωτοτυπία του EV9, καθώς και τον καινοτόμο χαρακτήρα της αναγνωρισμένης σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Kia «Opposites United».

Ο Karim Habib, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Kia Global Design, δήλωσε: «Στην Kia και με γνώμονα τις αρχές της σχεδιαστικής μας φιλοσοφίας “Opposites United” είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία εμπνευσμένων και αυθεντικών προϊόντων που ικανοποιούν τις συναισθηματικές ανάγκες των πελατών εξίσου δυναμικά με τις απαιτήσεις τους για κινητικότητα, πρακτικότητα και βιωσιμότητα.

Ο καλός σχεδιασμός πρέπει πάντα να αντιπροσωπεύει τη σχέση μεταξύ των χρηστών μας, των προϊόντων μας και της μάρκας μας, και πιστεύουμε ότι το EV9 το επιτυγχάνει αυτό. Η αναγνώριση του δημιουργικού και καινοτόμου χαρακτήρα των σχεδιαστικών μας αξιών – πρώτα από τα βραβεία Red Dot και iF Design Awards και τώρα με ένα χρυσό βραβείο στο IDEA – είναι εξαιρετικά ευχάριστη, όχι μόνο για την ομάδα σχεδιασμού της Kia, αλλά και για όλους τους συναδέλφους μας παγκοσμίως. Μια τέτοια αναγνώριση μας εμπνέει να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε πρωτοποριακές λύσεις βιώσιμης κινητικότητας για τους πελάτες μας».

Unpacking του βραβευμένου σχεδιασμού του EV9

Το EV9 αντιπροσωπεύει την ουσία του «Opposites United», το οποίο αξιοποιεί τη δημιουργική ένταση που δημιουργείται από τις αποκλίνουσες αξίες της φύσης και του νεωτερισμού για να προσφέρει ένα αρμονικό σύνολο.

Αυτή η φιλοσοφία ενέπνευσε τους σχεδιαστές της Kia να απαλλαγούν από τη συμβατική σκέψη και να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό EV με τολμηρό και αυθεντικό χαρακτήρα, που ξεπερνά τα όρια του σχεδιασμού, της χρηστικότητας, της συνδεσιμότητας και της περιβαλλοντικής ευθύνης.

Το EV9 χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές και λείες επιφάνειες, ενώ χαρακτηριστικά στοιχεία όπως η ψηφιακή μάσκα Tiger Face, η μάσκα φωτισμού Digital Pattern και οι κάθετοι προβολείς συμβάλλουν στη μοναδική φουτουριστική του γοητεία. Αυτά τα ποιοτικά αισθητικά στοιχεία βοήθησαν το EV9 να αποσπάσει κορυφαίες διακρίσεις στα βραβεία Red Dot και iF Design και να εξασφαλίσει χρυσό βραβείο στο IDEA 2024.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 44η επέτειο του IDEA, καθιστώντας το ένα από τα μακροβιότερα και πιο αναγνωρισμένα παγκόσμια προγράμματα βραβείων σχεδιασμού. Ανεπηρέαστος από τη μόδα που μεταβάλλεται ή το πρόσκαιρο στυλ, ο ετήσιος διαγωνισμός επικεντρώνεται αποκλειστικά στον εντοπισμό και την απόδοση διακρίσεων στην κορυφή της σχεδιαστικής αριστείας. Το Χρυσό τρόπαιο του EV9 στην κατηγορία Αυτοκίνητα και Μεταφορές έρχεται επτά χρόνια μετά την απονομή του Χάλκινου βραβείου IDEA στο Kia Telluride Concept το 2017.

Το EV9 αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής δέσμευσης της Kia να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια βιώσιμη κινητικότητα. Το αμιγώς ηλεκτρικό επταθέσιο SUV ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που διαθέτει τα 10 «απαραίτητα» βιώσιμα στοιχεία της Kia, τα οποία έχουν ενσωματωθεί σε όλα τα νέα μοντέλα της μάρκας και ενσαρκώνει τη δέσμευση της Kia για την ανάπτυξη φυσικών και βιολογικών υλικών.

Από το λανσάρισμά του το 2023, οι σχεδιαστικές αξίες και η ευρεία απήχηση στους πελάτες του EV9 έχουν σημειώσει εμβληματική παγκόσμια επιτυχία. Εκτός από τα βραβεία Red Dot, iF Design και IDEA, το EV9 απέσπασε δύο βραβεία στα World Car Awards 2024 συνολικά ως νικητής («World Car of the Year») και ως καλύτερο ηλεκτρικό όχημα («World Electric Vehicle»).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.