«24 Ώρες Ελλάδα» 2024 στις 19/10

By  |  0 Comments

Σε 17 ημέρες εκκινεί από την Παραλία Χαλκίδας το 27ο Ράλλυ αντοχής ιστορικών αυτοκινήτων «24 Ώρες Ελλάδα» και θα κατευθυνθεί στο Βουνό των Κενταύρων για τις μοναδικές ειδικές διαδρομές του Πηλίου και στον Βόλο για την μεγάλη ανασυγκρότηση του αγώνα. Συνδιοργανωτής του φετινού «24 Ώρες Ελλάδα» είναι οι Φίλοι Ιστορικών Οχημάτων Βόλου (ΦΙΟ) ενώ οι ΕΚΟ, Dekra & MyKTEO είναι για ακόμα μία χρονιά πολύτιμοι χορηγοί.

Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν και η οργανωτική επιτροπή έχει προβεί στις ακόλουθες βελτιωτικές αλλαγές:

  1. Η εκκίνηση στην Χαλκίδα θα γίνει στις 10:30 (αντί της αρχικά προγραμματισμένης 11:00)
  2. Οι συνδετικές διαδρομές (liaison) του 1ου σκέλους ανάμεσα στις ειδικές «Παραλίμνη» & «Τζιμέικα» καθώς και «Μόδι» & «Πελασγία» θα γίνουν μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, ώστε να φθάσουν τα πληρώματα νωρίτερα και να διατρέξουν τις ειδικές του 2ου σκέλους στο Πήλιο υπό το φως της ημέρας.
  3. Η πρώτη μονόωρη ανασυγκρότηση θα ξεκινήσει στις 14:45 στην Πελασγία (αντί της Παραλίας Πελασγίας). Η ειδική «Γλύφα» αντικαθίσταται από την ειδική «Πελασγία 2», που θα ξεκινήσει μέσα από την κεντρική πλατεία της Πελασγίας και θα κατευθυνθεί προς την Γαβριανή και μετά προς Πτελεό.
  4. Η μετάβαση στη Μαγνησία θα γίνει μέσω Αλμυρού & Νέας Αγχιάλου και περίπου στις 17:30 θα ανοίξει ο χορός των ειδικών του Πηλίου με το «Παλαιόκαστρο» και μετά μέσω Βυζίτσας & Μηλιών θα ακολουθήσει το μαγευτικό «Ξουρύχτι» και η «Μακρυράχη», δηλαδή το γνωστό Καράβωμα με φορά ανάβασης.
  5. Τα Χάνια και η Πορταριά θα φέρουν τους αγωνιζόμενους στη μεγάλη ανασυγκρότηση του Βόλου λίγο μετά τις 20:00. Το νέο ωράριο θα βοηθήσει ώστε η πλειοψηφία των αγωνιζομένων να εκτελέσουν τις πηλιορείτικες ειδικές του 2ου σκέλους πριν την δύση του ηλίου.
  6. Η ανασυγκρότηση θα διαρκέσει 4 ώρες (αντί για των αρχικά προγραμματισμένων 3 ωρών) και θα γίνει στην Παραλία του Βόλου ανάμεσα στις 20:30 – 00:30. Έτσι θα δοθεί περισσότερος χρόνος ξεκούρασης στα σκληροπυρηνικά πληρώματα που θα διασχίσουν την πλήρη διαδρομή των 800 χιλιομέτρων του 27ου Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα».
  7. Η απονομή του Επάθλου «12 Ώρες Ελλάδα» θα γίνει για πρώτη φορά αμέσως μετά τον τερματισμό στην Παραλία του Βόλου. Στο Έπαθλο «12 Ώρες Ελλάδα» συμμετέχουν όλα τα πληρώματα της κατηγορίας Touring Trophy, τα οποία θα διασχίσουν την πλήρη διαδρομή των δύο πρώτων σκελών και θα διαγωνιστούν στις ίδιες ειδικές διαδρομές της κατηγορίας Regularity, με μόνη διαφορά ότι θα χρονομετρηθούν στα μισά περίπου σημεία χρονομέτρησης.
  8. Η εκκίνηση του 3ου σκέλους θα γίνει στις 00:30 και μετά το νυχτερινό Πήλιο («Αγριά», «Δράκεια» & «Καράβωμα») θα κατευθυνθεί μέσω Νέας Αγχιάλου & Αλμυρού προς τις ειδικές «Νεράιδα» & «Ανάβρα» (Μαγνησίας) και στις 5 το πρωί θα γίνει η τελευταία μονόωρη ανασυγκρότηση στην πλατεία Λαού της Λαμίας.
  9. Στις 6 το πρωί ακολουθούν «Θερμοπύλες» μέσω Ανάβρας & Μενδενίτσας Φθιώτιδος, «Καλλίδρομος», «Χαιρώνεια», η φρεσκοασφαλτοστρωμένη «Πέτρα» και τέλος η θρυλική «Ριτσώνα» (κατάβαση).
  10. Τα πληρώματα θα τερματίσουν μετά από 24 ώρες, δηλ. στις 10:30 της Κυριακής 20/10 στην Παραλία Χαλκίδας.
  11. Προκηρύσσεται το «Έπαθλο Πηλίου» που είναι «ένας αγώνας μέσα στον αγώνα», θα εκκινήσει από το Πανθεσσαλικό Στάδιο το Σάββατο 19/10 στις 18:00 και θα δώσει την δυνατότητα σε τοπικά πληρώματα να αγωνιστούν στις πανέμορφες ειδικές του Πηλίου (Παλαιόκαστρο, Ξουρύχτι, Μακρυράχη, Αγριά, Δράκεια & Καράβωμα) στα πλαίσια του «24 ώρες Ελλάδα». Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 120€ και κύπελλα του «Επάθλου Πηλίου» θα απονεμηθούν από τους Φίλους Ιστορικών Οχημάτων Βόλου (ΦΙΟ) σε χρόνο & χώρο που θα ανακοινωθεί.
  12. Η απονομή επάθλων επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, όπου την Δευτέρα 21/10 στις 19:00 θα παρατεθεί Cocktail Dinner προς τιμήν των αγωνιζομένων.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευελπιστεί όπως οι ανωτέρω αλλαγές & βελτιώσεις συνεισφέρουν στην ευχαρίστηση των αγωνιζομένων, στην απόλαυση των θεατών  και στην μεγιστοποίηση της ασφάλειας του αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και όλες οι πληροφορίες & ενημερώσεις στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.