Νικητές οι Andonov-Andonova και Νικολαΐδης-Μπαλλή στο Διεθνές

By  |  0 Comments

Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη στο όμορφο νησί της Λευκάδας, το 52ο Διεθνές Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ, με συμμετοχή 50 πληρωμάτων, εκ των οποίων τα 12 ήταν από το εξωτερικό.

PHOTO CREDIT LIC DUSEPIS

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Λευκάδας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εκκίνησε την Πέμπτη 26/9 από την Άκολη Αιγίου, και ολοκληρώθηκε το Σάββατο απόγευμα 29/9 στη Λευκάδα στο ξενοδοχείο Ionian Blue, μετά από 600 περίπου αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Οι αγωνιζόμενοι διέσχισαν την Αιτωλοακαρνανία με προορισμό τη Λευκάδα, κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις στον Αστακό (1η μέρα), στην Αμφιλοχία (2η μέρα) και στη Βασιλική (3η μέρα). Οι δρόμοι είχαν αρκετές εναλλαγές τοπίων, αν και σε μερικά σημεία το κακό οδόστρωμα δημιούργησε αρκετές δυσκολίες, ειδικά τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης.

Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και στις δύο κατηγορίες (Regularity & Touring), πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα, οι τελικοί νικητές να κριθούν κυριολεκτικά στις τελευταίες ειδικές δοκιμασίες, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των συναγωνιζομένων τους.

Στην κατηγορία Regularity νικητές αναδείχθηκαν το ζεύγος G. Andonov – J. Andonova από τη Βουλγαρία, με Mercedes 190E του 1984, 2οι τερμάτισαν οι K. Φαρμάκης – M. Αθανασοπούλου με Volvo 122S του 1963, και 3οι το πλήρωμα Γ. Ιωάννου – Ε. Κομιάτης από την Κύπρο, με Toyota Corolla του 1991.

Στην κατηγορία Touring, την «παραδοσιακή» καραμούζα της 1ης θέσης κέρδισαν οι Α. Νικολαΐδης – Φ. Μπαλλή με Alfa Romeo Alfetta GTV του 1977, με δεύτερους το πλήρωμα N. Δαρζέντας – A. Δαρζέντας με Toyota Starlet του 1982, ενώ 3οι ήταν το πλήρωμα N. Χρυσανθόπουλος – Σ. Χρυσανθόπουλος με Fiat 127 του 1979.

Φέτος, μεταξύ των εκλεκτών Ελληνικών και ξένων συμμετεχόντων, η ΦΙΛΠΑ είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει και το γνωστό πρώην Γερμανό οδηγό αγώνων αυτοκινήτων Jürgen Barth (νικητή του φημισμένου 24ωρου αγώνα Le Mans το 1977 με Porsche), που συμμετείχε στην κατηγορία Touring, με μια Porsche 911T και συνοδηγό τον πρόεδρο της ΦΙΛΠΑ.

H ΦΙΛΠΑ ευχαριστεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων/Περιφερειακή Ενότητα

Λευκάδας και το Επιμελητήριο Λευκάδας για τη συνδρομή/συνδιοργάνωση του Ράλλυ, τους υποστηρικτές-χορηγούς – Δήμο Αγιαλείας, Ionian Blue Hotel, Instacar, Voyager, Interamerican & Ι. ΚΤΕΟ Κόμβος Αμαρουσίου, και όλους τους εθελοντές, οργανωτές και μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης που προβάλουν την εκδήλωση!

Ραντεβού στο Concours d’ Elegance την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 10:00, στην Μαρίνα Φλοίσβου!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.