
Όγδοος στο Ράλλυ Σαφάρι ο Σερδερίδης!
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας ο Ιορδάνης Σερδερίδης, τερματίζοντας στην όγδοη θέση στον πιο δύσκολο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Έλληνας οδηγός κατάφερε με κατάλληλη στρατηγική να αποφύγει τις «παγίδες» που έκρυβε ο τρίτος γύρος του θεσμού και να φτάσει στον τερματισμό, σε έναν αγώνα που έδειξε το σκληρό του πρόσωπο.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο, ο οποίος ήταν ο τερματισμός στη βαθμολογούμενη 10άδα. Η όγδοη θέση είναι ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα για εμάς.», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος συνέχισε: «Μπορεί να έχουμε συμμετάσχει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν στον συγκεκριμένο αγώνα, η φετινή του έκδοση όμως ήταν η πιο δύσκολη. Αυτό το γεγονός μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους που καταφέραμε να φτάσουμε με το Ford Puma Rally1 που φέρει την Ελληνική σημαία, στον τερματισμό.»
Ο Σερδερίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αξιοπιστία του Ford Puma Rally1: «Το αυτοκίνητό μας για άλλη μια χρονιά τα κατάφερε περίφημα στις κακοτράχαλες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Σαφάρι Κένυας και πρέπει να ευχαριστήσω για αυτό τους μηχανικούς της εργοστασιακής M–Sport Ford για την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα», ενώ εξήρε και τον συνοδηγό του, Fred Miclotte, για την πολύτιμη καθοδήγηση του: «Η μεγάλη εμπειρία του Βέλγου συνοδηγού μου συνέβαλε στην επίτευξη της όγδοης θέσης. Με βοήθησε στο να κρατήσω έναν σταθερό ρυθμό, να μην υπερβάλλω και να παραμείνω στο δρόμο. Τα καταφέραμε!»
Αναφερόμενος στα μελλοντικά του σχέδια, ο Ιορδάνης Σερδερίδης κάλεσε τους Έλληνες φίλους του σπορ στον Πύργο για την πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος: «Αρχικά, θα χρειαστούμε ξεκούραση, καθώς το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας ήταν αρκετά επίπονο. Επόμενος αγώνας για εμάς είναι το Ολυμπιακό Ράλλυ που θα λάβει χώρα στις 5 και 6 Απριλίου. Όπως έχω πει πολλές φορές, ανυπομονώ να επιστρέψω και να αγωνιστώ στην πατρίδα μου, μπροστά στο Ελληνικό κοινό», είπε κλείνοντας ο Καβαλιώτης οδηγός.