Τερματισμός με απόλυτα θετικό πρόσημο για Καρανικόλα-Κακαβά

By  |  0 Comments

Ένα ακόμα Ράλλυ Ακρόπολις πέρασε στην ιστορία και για ένα ακόμα Ακρόπολις το πλήρωμα της Ford Car Center, Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς με το Ford Fiesta Rally3 #51 έκαναν αξιομνημόνευτη εμφάνιση στο σύνολο του αγώνα με επιδόσεις που ξέφυγαν κατά πολύ από τα ελληνικά δεδομένα στο επίπεδο της κατηγορίας τους.

Και προφανώς αν δεν ήταν η άτυχη στιγμή της εγκατάλειψης το απόγευμα του Σαββάτου, οι χρόνοι των Νώντα και Γιώργου, θα τους έφερναν στον τερματισμό μέσα στον στόχο τους, όπως διαπίστωσε και ο αναλυτής της συμμετοχής, μηχανολόγος της Μ-Sport Poland, που ήταν στην πρώτη πεντάδα της κατηγορία WRC3.

Όμως οι αγώνες και τα αποτελέσματα αυτών δεν γράφονται με τα «αν», αλλά με τα γεγονότα και αυτά έφεραν τους Καρανικόλα-Κακαβά στην ράμπα τερματισμού στην Λαμία στην 14η θέση στην κατάταξη των συμμετοχών γενικής στην Rally3.

Ωστόσο τα γεγονότα κατέγραψαν επίσης ότι το πλήρωμα της Ford Car Center ήταν με διαφορά το ταχύτερο στις 12 από τις 13 Ειδικές Διαδρομές που πραγματοποίησαν μεταξύ των Ελληνικών συμμετοχών με αυτοκίνητα Rally3, ενώ πολλοί χρόνοι τους βρισκόταν μέσα στην 10άδα της γενικής της κατηγορίας WRC3 που συμπεριλάμβανε και τους  συμμετέχοντες της Junior WRC!

Τα παραπάνω σημειώνονται για να καταγράψουν την διαρκή βελτίωση του πληρώματος τα τρία τελευταία χρόνια που τρέχουν στην κατηγορία WRC3, αλλά και να πιστοποιήσουν την πολύ καλή τους φόρμα ενόψει ελληνικού πρωταθλήματος.

Τι είπαν

Νώντας Καρανικόλας: «Στην ερώτηση αν γίναμε σοφότεροι μετά την ολοκλήρωση του 68ου Ράλλυ Ακρόπολις, θα απαντούσα ‘’ναι, γίναμε’’. Όχι μόνο για την οδήγησή μας και την διαχείριση του αγώνα σε επίπεδο βλαβών ή ζημιών στο αυτοκίνητο, όσο και για τις επιδόσεις μας. Μάθαμε επίσης βέβαια, ότι καμιά φορά ίσως είναι καλύτερα να πηγαίνεις παντού γρήγορα, από το να προστατεύεις το αυτοκίνητο… Γιατί αυτό εμάς δεν μας βγήκε… Προφανώς αποδείχθηκε ότι αν είναι να γίνει κάτι, στο τέλος θα συμβεί. Και σε εμάς έγινε στο τέλος του Σαββάτου. Γυρίζουμε σελίδα και προσωπικά κρατάω τους χρόνους μου στην κατηγορία WRC3 που άγγιζαν την 6άδα, το γεγονός ότι ήμουν με διαφορά ο ταχύτερος Έλληνας με αυτοκίνητο Rally3, αλλά κυρίως το γεγονός ότι οι χρόνοι μου αυτοί έγιναν απέναντι σε μελλοντικούς πρωταθλητές, όπως είναι τα παιδιά της Junior WRC, των οποίων το επίπεδο θέλω να εξάρω, μη διστάζοντας μάλιστα να πω ότι από τα τρία τελευταία χρόνια που συμμετέχω σε αυτή την κατηγορία, αυτή εδώ η φετινή γενιά Junior είναι τουλάχιστον 2-3 επίπεδα επάνω από τις προηγούμενες.»

Γιώργος Κακαβάς: «Η αλήθεια είναι δεν έχω προλάβει να αναλύσω το πως ήταν το Ακρόπολις για εμένα. Σε μία πρώτη ανάγνωση μου άρεσε πολύ και θεωρώ ότι τελικά δεν ήταν τόσο σκληρό όσο περιγράφονταν πριν την έναρξή του. Προφανώς ήταν σκληρό και ήθελε προσεκτική διαχείριση, Ακρόπολις είναι, αγώνας του WRC είναι, όπως και είναι γεγονός ότι σε τρεις ημέρες κάναμε σχεδόν τέσσερις ελληνικούς αγώνες από άποψη χιλιομέτρων σε Ειδικές Διαδρομές. Εμείς κάθε χρόνο πηγαίνουμε καλύτερα και πραγματικά χαιρόμαστε που κάνουμε ανταγωνιστικούς χρόνους με τους αγωνιζόμενους της Junior WRC. Αν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι αυτό έχει να κάνει με το θέμα των ωραρίων στο σκέλος του Σαββάτου. Είναι κρίμα να επιστρέφουν στην Λαμία αγωνιζόμενοι στις 3 π.μ. για να κοιμηθούν ελάχιστα έχοντας να ξυπνήσουν το πρωί για να συνεχίσουν να τρέχουν. Αυτό αφορά και την ελλιπή ξεκούραση των μηχανικών και αυτό θα πρέπει να προσεχθεί μια και αυτοί προετοιμάζουν τα αυτοκίνητά μας που την επόμενη καλούνται τα πληρώματα να οδηγήσουν στο όριο…»

Την προσπάθεια της συμμετοχής υποστήριξαν κορυφαίοι στο είδος τους συνεργάτες της Ford Car Center με τους οποίους η επαγγελματική συνεργασία είναι συνεχής και σε καθημερινό επίπεδο με τελικό αποτέλεσμα την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών του. Πρόκειται για τις εταιρείες Castrol (λιπαντικά), NBG LEASING (Εθνική Leasing-υπηρεσίες μακροχρόνιας μίσθωσης οχημάτων & απόκτησης παγίων με μίσθωση), WÜRTH (μηχανολογικός εξοπλισμός συνεργείων), eltrekka (εισαγωγή και διανομή ανταλλακτικών), DOULAKIS PARTS (ανταλλακτικά αυτοκινήτων), STORE YOUR CAR (υπηρεσίες συντήρησης και αποθήκευσης ιστορικών & συλλεκτικών αυτοκινήτων), Quick Fit (εμπορία ελαστικών), ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το ATHENS VOICE GROUP.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.