Κλασσικό Ράλλυ με σύγχρονη σχεδίαση

By  |  0 Comments

Διοργανώθηκε με επιτυχία για 6η συνεχόμενη χρονιά & με νέα σχεδίαση το Ράλλυ Σαλαμίνας. Που αναδεικνύει τις ομορφιές του νησιού και προβάλει το ιστορικό αυτοκίνητο στους κατοίκους του.

Το Ράλλυ Σαλαμίνας έχει καθιερωθεί σαν ένας από τους καλύτερους μονοήμερους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων, με 80 χιλιόμετρα, 7 ειδικές διαδρομές & 16 χρονομετρήσεις και αυτό αποτυπώθηκε με τον αριθμό ρεκόρ των 89 πληρωμάτων.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στο Πέραμα και μετά τις 12:00μμ οι συμμετέχοντες πέρασαν στα Παλούκια με την ευγενική χορηγία των Κοινοπραξιών που επιχειρούν στην γραμμή. Στις 12:45μμ άρχισαν να παρατάσσονται στην Πλατεία Ηρώων της Σαλαμίνας, όπου πλήθος κόσμου ήρθε για να δει τα ιστορικά αυτοκίνητα. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 1:30μμ με πρώτη ειδική την «Ζωοδόχος Πηγή» και μετά με κατεύθυνση προς τη νέα ειδική «Μπατσί». Τρίτη ειδική η «Φανερωμένη» που διερχόταν μπροστά από την ιστορική Μονή Παναγίας Φανερωμένης και το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού και συνέχεια με την 4η ειδική «Αγία Ζώνη». Γύρω στις 3μμ άρχισαν να καταφθάνουν τα πληρώματα  στα όμορφα Σελήνια για διάλειμμα & ανασυγκρότηση. Μετά την επανεκκίνηση ακολούθησαν οι ειδικές «Γούβα Μπατσί», «Πηλός» & «Πέρανι» που έφεραν τους μονομάχους λίγο πριν τις 6μμ στον τερματισμό στην παραλία Μεταμόρφωσης του οικισμού ΔΕΗ-Χαλιώτη για την απονομή επάθλων. Οι συμμετέχοντες τερμάτισαν με χαμόγελα και απόλαυσαν την φιλοξενία του εστιατορίου «Pefko» με ένα ωραίο γεύμα δίπλα στο κύμα.

Οι νικητές του αγώνα και της κατηγορίας Regularity ήταν οι (στη φωτογραφία επάνω) Κυράνας/ Ευσταθίου με Toyota Corolla GTi, 2οι οι Γεωργοσόπουλος/ Κοντοπός με Citroen AX Sport και 3οι οι Κανελλόπουλος/ Κανελλοπούλου με Toyota Celica STi.  Στα Youngtimer-GT νικητές ήταν οι Ηλίας Λαλούσης/Μαλαματένια Λαλούση με Toyota MR2 , δεύτεροι οι Ιωάννου/ Τσουχλαράκης με Peugeot 106 Rallye και τρίτοι οι Δημήτρης Λαλούσης/ Πάλλας με Peugeot 306 GTi 6 – Race.

Πουλή/ Τσιλιβίγκου με Toyota Corolla XLi

Νικητές στην κατηγορία Classique  ήταν οι Μαρία Λαλούση/ Ζηλωτή με Alfa Romeo Alfasud Sprint, δεύτεροι οι  Δεσεκόπουλος/ Πετούσης με Alfa Romeo Berlina και τρίτοι οι Κοζανίτης/ Χωριανόπουλος με Lancia Beta Coupe και τέλος νικητές στην κατηγορία Touring Trophy ήταν οι Λαγάκης/ Τσαλίκης με Subaru Legacy, δεύτερες οι Πουλή/ Τσιλιβίγκου με Toyota Corolla XLi και τρίτοι οι Πατσαβός/ Πάνος με Alfa Romeo 75. Η κατάταξη όλων των επί μέρους κατηγοριών είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Πατσαβός/ Πάνος με Alfa Romeo 75

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.