Η Ducati αποκαλύπτει τις νέες Multistrada

By  |  0 Comments
  • Η νέα Multistrada V4  είναι ακόμη πιο απολαυστική στην οδήγηση, πιο άνετη για τον συνεπιβάτη  και ταυτόχρονα πιο οικονομική χάρη στην εκτεταμένη απενεργοποίηση των κυλίνδρων, επιτυγχάνοντας έτσι μειωμένη κατά 6% κατανάλωση και αυξημένη αυτονομία
  • Ο μηχανισμός αυτόματου χαμηλώματος κάνει τη Multistrada V4 πιο εύκολη στο χειρισμό και τους ελιγμούς σε χαμηλές ταχύτητες και όταν είναι σταματημένη
  • Το Ducati Vehicle Observer, η νέα ανάρτηση Skyhook EVO και οι προηγμένες ηλεκτρονικές  παράμετροι για το σύστημα πέδησης καθιστούν την Multistrada ασφαλέστερη και πιο απολαυστική
  • Η Pikes Peak V4 είναι ακόμα πιο σπορ και πιο αποδοτική χάρη σε όλες τις καινοτομίες που εισάγονται στη Multistrada V4 και τις αναβαθμίσεις στην ανάρτηση Öhlins. Με ένα νέο διαδικτυακό επεισόδιο της Ducati World Première 2025 (link), η Ducati παρουσιάζει  τη νέα Multistrada V4 MY 2025, εισάγοντας σημαντικές καινοτομίες που την κάνουν πιο εξελιγμένη, πιο οικονομική στην κατανάλωση και πιο άνετη για τον συνεπιβάτη. Μαζί της και η V4 Pikes Peak, η σπορ crossover η οποία – υιοθετώντας τις ηλεκτρονικές, μηχανικές και αισθητικές εξελίξεις της Multistrada V4 – γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική και πιο αποτελεσματική στην οδήγηση

Η νέα Multistrada V4 είναι η Ducati που απευθύνεται σε όσους αγαπούν να ταξιδεύουν με εξαιρετική άνεση σε κάθε τύπο δρόμου, ενώ την ίδια στιγμή απολαμβάνουν τη σπορ συμπεριφορά που  χαρακτηρίζει  τις μοτοσυκλέτες από το Borgo Panigale. Μία Multistrada V4 βελτιωμένη σε πολλούς τομείς και πιο εξατομικεύσιμη για να προσφέρει περισσότερες συναρπαστικές  εμπειρίες.

Με τη νέα Multistrada V4, η Ducati   ανεβάζει την touring συμπεριφορά της Multistrada V4 σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, χάρη στη μεγαλύτερη  αποτελεσματικότητα στην οδήγηση, ακόμη και όταν είναι πλήρως φορτωμένη, μεγαλύτερη άνεση για τον επιβάτη και νέα ηλεκτρονικά συστήματα που την καθιστούν ασφαλέστερη και με καλύτερες επιδόσεις σε όλες τις οδικές συνθήκες. Ο νέος μηχανισμός Automatic Lowering Device προσφέρει ευκολία στη χρήση.  Στη σπορ οδήγηση, η Multistrada V4 είναι πιο ακριβής και συναρπαστική στην οδήγηση, χάρη στο  βελτιστοποιημένο πλαίσιο. Και με τον κινητήρα V4 Granturismo στην έκδοση Euro 5+ με εκτεταμένη απενεργοποίηση κυλίνδρων, ισχύ (170 ίπποι), αξιοπιστία και κόστος χρήσης (διαστήματα συντήρησης κάθε 60.000 km, αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 km/24 μήνες και 4 χρόνια εγγύηση 4EVER Ducati) παραμένει κορυφαία. Η  απενεργοποίηση των κυλίνδρων ειδικότερα, μειώνει την κατανάλωση κατά 6%*, αυξάνοντας την αυτονομία και την ταξιδιωτική ευχαρίστηση.

Η Multistrada V4  διαθέτει  ανανεωμένη σχεδίαση. Επανασχεδιασμένη μπροστά, με πιο επιθετικές αναλογίες, νέα γραφικά, οι γραμμές της εκφράζουν δυναμισμό και σπορ χαρακτήρα. Η μπροστινή όψη, ειδικότερα, την φέρνει πιο κοντά στο στυλ της νέας Panigale V4. Ο διπλός μπροστινός προβολέας αναδεικνύεται από τα νέα βαμμένα μέρη που τον πλαισιώνουν πλήρως, υποδηλώνοντας αντίστοιχη στιλιστική αναφορά, παρουσία όπως στις 916 και 1098. Η εξάτμιση  έχει πιο αιχμηρό σχήμα και νέο ήχο, που παραπέμπει στο σπορ DNA της Ducati.

Άνετη σε κάθε δρόμο

Πιστή στο όνομά της, η Multistrada V4 S είναι μια μοτοσυκλέτα που βελτιώνει περαιτέρω την ικανότητά της να είναι ιδανική για  όλους τους δρόμους, ειδικά αυτούς με όχι και τόσο τέλεια επιφάνεια. Η νέα Multistrada χάρη στην ημι-ενεργή ανάρτηση  Skyhook DSS EVO  και τον νέο αισθητήρα που είναι τοποθετημένος στο πιρούνι και διαθέτει λειτουργίες πρόβλεψης, όπως ανίχνευση ανωμαλιών στον δρόμο, της επιτρέπουν να προσαρμόζει την απόκριση της πίσω ανάρτησης σε πραγματικό χρόνο.

Η νέα Multistrada V4 S είναι εξοπλισμένη με λειτουργία auto levelling, η οποία εγγυάται σταθερή ρύθμιση σε διαφορετικές διαμορφώσεις (μόνο με αναβάτη, με αναβάτη+συνεπιβάτη, με αποσκευές), προκειμένου να διατηρούνται πάντα αναλλοίωτα τα οδικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το ποιο Riding Mode έχει επιλεχθεί,  ο αναβάτης μπορεί τώρα να αλλάζει την απόκριση της ανάρτησης ακόμη και εν κινήσει, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κουμπί, για να απολαμβάνει μεγαλύτερη άνεση σε χαλαρή οδήγηση ή περισσότερη  ακρίβεια  όταν είναι αντιμέτωπος με τις στροφές μιας ορεινής διαδρομής.

Ασφάλεια και τεχνολογία

Η Multistrada V4 S ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο εξοπλισμένη με μπροστινό και πίσω σύστημα ραντάρ που υποστηρίζει το Adaptive Cruise Control (ACC), το οποίο κάνει την οδήγηση λιγότερο κουραστική σε μεγάλες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο και Blind Spot Detection (BSD), το οποίο ειδοποιεί  για την παρουσία οχημάτων που πλησιάζουν στο τυφλό σημείο των καθρεφτών. Στον παραπάνω εξοπλισμό, στο μοντέλο του 2025, προστίθεται η λειτουργία Forward Collision Warning (FCW), η οποία προειδοποιεί τον αναβάτη για πιθανές συγκρούσεις με προπορευόμενο όχημα με μία αναδυόμενη ειδοποίηση στο ταμπλό. Στο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, το νέο Ducati Brake Light ενεργοποιεί τώρα και τα φλας για να σηματοδοτήσει τον κίνδυνο πιο άμεσα στα οχήματα που ακολουθούν.

Η νέα Multistrada V4 προσφέρει επίσης στον αναβάτη βελτιωμένη ορατότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση, με φώτα στροφής Ducati Cornering Lights που είναι πιο αποτελεσματικά στον φωτισμό του δρόμου όταν η μοτοσυκλέτα είναι σε κλίση και ένα βελτιστοποιημένο σετ προβολέων για μείωση της περιοχής σκιάς μπροστά από τον μπροστινό τροχό. Επιπλέον, η λειτουργία Coming Home επιτρέπει να παραμένει ο προβολέας της μεσαίας σκάλας αναμμένος για λίγα δευτερόλεπτα μετά το σβήσιμο της μοτοσυκλέτας, φωτίζοντας το οδόστρωμα, ώστε να διευκολύνει  την επιστροφή στο σπίτι μέσα στο σκοτάδι.

Με τη νέα λειτουργία DVO (Ducati Vehicle Observer), η  Multistrada V4 γίνεται ακόμα πιο ασφαλής και αποδοτική, χάρη στα ηλεκτρονικά χειριστήρια που μπορούν να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αυτή η λειτουργία υπολογίζει τις κάθετες δυνάμεις που ασκούνται στη μοτοσυκλέτα και τα φορτία που μπορεί να  διαχειριστεί  σε διάφορες συνθήκες οδήγησης, προσομοιώνοντας το σήμα από 70 αισθητήρες για την ενσωμάτωση των δεδομένων που παρέχει η αδρανειακή πλατφόρμα. Το Ducati Vehicle Observer, που αναπτύχθηκε από την Ducati Corse στο MotoGP, βελτιώνει τις στρατηγικές των Cornering ABS, Ducati Wheelie Control (DWC) και Ducati Traction Control (DTC).

Η νέα Multistrada V4 διαθέτει επίσης τρία επίπεδα EBC (Engine Brake Control), επιτρέποντας στον αναβάτη να προσαρμόσει το φρενάρισμα που παρέχει ο κινητήρας ανάλογα με το στυλ οδήγησης του. Τέλος, το Electronic Combined Braking System, με τις προηγμένες  λειτουργίες του, διαμορφώνει τη συμπεριφορά στα μπροστινά και πίσω φρένα για να εγγυάται πάντα ιδανικές επιδόσεις στη νέα μοτοσυκλέτα και με βάση το φορτίο. Εκτός από τη στρατηγική εμπρός-προς-τα-πίσω, η οποία διαχειρίζεται το πίσω φρένο ακόμα και όταν χρησιμοποιείται μόνο το μπροστινό χειριστήριο, η νέα Multistrada V4 είναι πλέον εξοπλισμένη με μια νέα στρατηγική πίσω-προς-τα-εμπρός που βελτιστοποιεί την ισχύ πέδησης όταν χρησιμοποιείται μόνο το πίσω φρένο.

Η νέα Multistrada V4 είναι πιο εύκολη στο χειρισμό όταν είναι σταματημένη  και σε χαμηλές ταχύτητες. Χάρη στην εισαγωγή του Automatic Lowering Device, η μοτοσυκλέτα «χαμηλώνει» γρήγορα, με διακύμανση έως και 30 mm, και αυτόματα όταν η ταχύτητα πέσει κάτω από τα 10 km/h. Όταν ο αναβάτης επιταχύνει, ξεπερνώντας τα 50 km/h, η Multistrada V4 επιστρέφει αυτόματα στο κανονικό ύψος οδήγησης. Το σύστημα λειτουργεί αυτόματα και μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον αναβάτη.

Η έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών έχει ανανεωθεί όσον αφορά τη λειτουργία  από τον χρήστη, για πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο έλεγχο της ανάρτησης. Το σύστημα διατηρεί φυσικά τις λειτουργίες πλοήγησης στον χάρτη χάρη στην εφαρμογή Ducati Connect app, η οποία υποστηρίζει επίσης την απάντηση κλήσεων στο τηλέφωνο ή ακρόαση μουσικής, χρησιμοποιώντας κράνος εξοπλισμένο με σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Η  εντολή για την επιλογή του επιπέδου θέρμανσης για τα γκριπ  στο τιμόνι και στη σέλα  είναι νέα και πιο άμεση.

Πιο άνετη για τον συνεπιβάτη

Η νέα Multistrada V4 S είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για το ταξίδι με συνεπιβάτη και έχει σχεδιαστεί για να του παρέχει ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Οι πλαϊνές βαλίτσες και το top case  έχουν μετακινηθεί πίσω για να προσφέρουν περισσότερο χώρο για τα πόδια του συνεπιβάτη. Το νέο στήριγμα στο top case από χυτό αλουμίνιο προσφέρει στον συνεπιβάτη  καλύτερη στήριξη και μεγαλύτερη αίσθηση στιβαρότητας όταν έχει τοποθετηθεί η πάνω θήκη. Επιπλέον, χάρη στη διαθεσιμότητα σέλας διαφορετικού ύψους τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη και το κιτ χαμηλώματος της  ανάρτησης, η Multistrada V4 S μπορεί να εξατομικευτεί ώστε να ταιριάξει τέλεια στις ανάγκες και των δύο.

Enduro Riding Mode με αποκλειστική λειτουργία Power Mode και νέο Wet Riding Mode

Για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της Multistrada V4 σε οποιοδήποτε τομέα, η Ducati ανέπτυξε  πέντε Riding Modes  με σημαντική εξέλιξη του Enduro mode και την εισαγωγή του Wet mode, σχεδιασμένα για βρεγμένες επιφάνειες και μειωμένη πρόσφυση.

Η επιλογή της λειτουργίας Enduro Riding Mode ενεργοποιεί μια αποκλειστική λειτουργία Power Mode, η οποία περιορίζει την ισχύ στους 114 hp με δυναμική και άμεση απόκριση ειδικά για εκτός δρόμου χρήση. Το DTC μεταβαίνει σε χαμηλότερο επίπεδο παρέμβασης και το DWC απενεργοποιείται. Το ABS στον πίσω τροχό είναι επίσης απενεργοποιημένο και η λειτουργία στροφής και η ανίχνευση ανύψωσης του πίσω μέρος εμποδίζονται για άριστη προσαρμογή σε εκτός δρόμου χρήση.

Σύστημα Εκτεταμένης απενεργοποίησης κυλίνδρων

Η νέα Multistrada V4 είναι εξοπλισμένη με την εκτεταμένη στρατηγική απενεργοποίησης των πίσω κυλίνδρων. Εκτός από τη συγκεκριμένη απενεργοποίηση, όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη και ο κινητήρας στο ρελαντί, η νέα Multistrada V4 διατηρεί τους πίσω κυλίνδρους απενεργοποιημένους και σε άλλες συνθήκες λειτουργίας, προς όφελος της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων, οι οποίες μειώνονται κατά 6% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Με αυτή τη στρατηγική, η απενεργοποίηση συμβαίνει και όταν η μοτοσυκλέτα κινείται με χαμηλές ταχύτητες. Καθώς η ταχύτητα αυξάνεται ή υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ζήτησης ροπής από το γκριπ του γκαζιού, οι πίσω κύλινδροι ενεργοποιούνται ξανά, διασφαλίζοντας τον χαρακτήρα και τις επιδόσεις της V4 Granturismo. Το σύστημα είναι ενεργό σε όλα τα Riding Modes.

Κινητήρας και πλαίσιο

Ο κινητήρας V4 Granturismo 1.158 cc είναι πλέον πιστοποιημένος κατά Euro 5+, διατηρώντας τις επιδόσεις του αμετάβλητες. Στην έκδοση που τοποθετείται στη νέα Multistrada V4 , αποδίδει 170 ίππους (125 kW) στις 10.750 rpm και 123,8 Nm στις 9.000 rpm, με ιδιαίτερα γραμμική καμπύλη ροπής για να εξασφαλίζει ομαλή και προοδευτική απόκριση σε όλες τις στροφές. Οι επιδόσεις αυτού του κινητήρα, σε συνδυασμό με το συνολικό βάρος του μόλις 66,7 kg, επιτρέπουν στον  V4 Granturismo να διατηρήσει τα σκήπτρα ως το σημείο αναφοράς της κατηγορίας για ισχύ και χαμηλό βάρος. Αυτοί οι αριθμοί συνδυάζονται με εκλεπτυσμένες τεχνικές λύσεις, όπως ο αντίθετα περιστρεφόμενος στροφαλοφόρος άξονας, που προέρχεται από την εμπειρία που απέκτησε η Ducati Corse στο MotoGP, ο οποίος λειτουργεί “κόντρα” στη γυροσκοπική αδράνεια των τροχών, αλλά και στις καμπύλες ροπής για κάθε μεμονωμένη σχέση στο κιβώτιο για να συνδυάζει ομαλή απόδοση σε χαμηλές στροφές, άφθονη ροπή στις μεσαίες στροφές και ισχύ σε υψηλές στροφές.

Όσον αφορά το πλαίσιο η Multistrada V4 διαθέτει το ελαφρύ και συμπαγές αλουμινένιο monocoque πλαίσιο, με ένα διπλό ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο τοποθετημένο  1 χιλιοστό ψηλότερα, αυξάνοντας το αποτέλεσμα κατά της βύθισης της ανάρτησης για να κάνει την οδήγηση πιο ακριβή και αποτελεσματική ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένη.

Επιπλέον, στη νέα Multistrada V4 S , το monoshock μπορεί να διαχειριστεί μεγαλύτερο εύρος προφόρτισης, το οποίο κυμαίνεται από 12 έως 20 mm. Με αυτόν τον τρόπο, η στάνταρ βαθμονόμηση στα διάφορα επίπεδα φορτίου είναι πιο ισορροπημένη και αυξάνει το αποτέλεσμα της λειτουργίας του Automatic Lowering Device σε καταστάσεις μεγαλύτερου φορτίου, όταν ταξιδεύετε με αποσκευές και συνεπιβάτη.

Πακέτα εξοπλισμού και εκδόσεις

Η νέα Multistrada V4  διατίθεται και σε νέες εκδόσεις Sport Travel & Radar και Adventure Travel & Radar, οι οποίες προστίθενται στις ήδη γνωστές Radar και Travel και Radar. Οι νέες εκδόσεις περιλαμβάνουν κεντρικό σταντ, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες , εμπρός και πίσω ραντάρ. Η Sport έκδοση προσθέτει πλαϊνές βαλίτσες  και σφυρήλατες ζάντες, οι οποίες χάρη στη μείωση βάρους κατά 2 κιλά κάνουν τη Multistrada V4 πιο ευέλικτη και σπορ, ενώ η Adventure διαθέτει  αλουμινένιες πλαϊνές βαλίτσες και ακτινωτές ζάντες.

Αξεσουάρ και ρουχισμός

Εκτός από ένα πολύ υψηλό επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού η Multistrada V4 διαθέτει μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ.

Η Ducati δημιούργησε επίσης ορισμένα είδη ένδυσης ώστε οι αναβάτες να απολαύσουν πλήρως τις touring δυνατότητες της Multistrada V4. Το Tour Summer σύνολο, για παράδειγμα, με δυνατότητα πλήρη εξαερισμού, αποσπώμενα μανίκια και τρία ανεξάρτητα στρώματα, συμπεριλαμβανομένης της θερμικής επένδυσης και της αδιάβροχης μεμβράνης, για άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες. ΗStrada C5 στολή, που είναι κατασκευασμένη από ένα άνετο, στιβαρό και αρθρωτό ελαστικό ύφασμα όσον αφορά τη θερμική προστασία, χάρη στην αποσπώμενη εσωτερική μεμβράνη Gore-Tex® και ένα εσωτερικό πουπουλένιο μπουφάν που μπορεί επίσης να φορεθεί και εκτός οδήγησης.

Νέα Multistrada V4 Pikes Peak

Η Νέα Multistrada V4 Pikes Peak είναι  για όσους αγαπούν την πιο σπορ πλευρά της οδήγησης, απολαμβάνουν τις επιδόσεις της στις στροφές  των ορεινών περασμάτων και τους κερδίζει η γοητεία του μονόμπρατσου  ψαλιδιού, η ακρίβεια των τροχών 17 ιντσών με σφυρήλατες ζάντες, και η τόλμη των εμπνευσμένων από το MotoGP διακοσμητικών γραφικών. Απευθύνεται στους αναβάτες που θέλουν μία crossover που είναι ταυτόχρονα συναρπαστική στην οδήγηση, κομψή και άνετη.

Με την παρουσίαση της νέας Pikes Peak, η Ducati ανεβάζει τον πήχη για άλλη μια φορά, εφαρμόζοντας στην τεχνική βάση του νέου πλαισίου Multistrada V4 2025, ηλεκτρονικές και εργονομικές λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να της δίνουν μια αναμφισβήτητα πιο σπορ συμπεριφορά.

Ανανεωμένη σχεδίαση

Η σχεδίαση της Multistrada V4 Pikes Peak έχει αναπτυχθεί με βάση τα χαρακτηριστικά στοιχεία της οικογένειας Multistrada V4 και συνδυάζοντάς τα με τα δύο ιστορικά διακριτικά στοιχεία της Pikes Peak από αισθητική και λειτουργική άποψη: τον μπροστινό τροχό 17″ και το μονόμπρατσο ψαλίδι. Η αγωνιστική φύση υπογραμμίζεται από τη νέα εμφάνιση “Pikes Peak“, εμπνευσμένη από χρώματα και γραφικά  των μοτοσυκλετών Ducati MotoGP, Superbike και Motocross.

Για να υπογραμμιστεί περαιτέρω ο έμφυτος σπορ χαρακτήρας της, η Multistrada V4 Pikes Peak διαθέτει πολλά μέρη από ανθρακονήματα και ομολογκαρισμένη εξάτμιση τιτανίου Akrapovič. Άλλα διακριτικά αισθητικά στοιχεία είναι η χαμηλή φιμέ ζελατίνα, ανοδίωση στο πιρούνι  Öhlins, και το λογότυπο V4 στη σέλα.

Σπορ σασί

Το πλαίσιο της V4 Pikes Peak διαφέρει σημαντικά από αυτό της Multistrada V4 και αναπτύσσεται γύρω από τον μπροστινό τροχό 17″ για να εξασφαλίζει μεγάλη ακρίβεια και αναδραστικότητα για τον αναβάτη. Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με σπορ ελαστικά δρόμου Pirelli Diablo Rosso IV, στα μεγέθη 120/70 εμπρός και 190/55-17 πίσω, και νέες πεντάκτινες ζάντες από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Οι αναρτήσεις Öhlins Smart EC 2.0 έχουν βελτιστοποιηθεί όσον αφορά τις δυνατότητες  τους για να προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη στη σπορ οδήγηση και, ταυτόχρονα, μεγαλύτερη άνεση στην touring χρήση. Το σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με τη λογική “event based”, συμπεριφορά δηλαδή ανάλογα με την περίσταση, όπως στις Panigale V4 S και Streetfighter V4 S, αυτορρυθμιζόμενη με βάση το στυλ οδήγησης του αναβάτη. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το αποκλειστικό κουμπί στο αριστερό τμήμα του τιμονιού, ο αναβάτης μπορεί πλέον να επιλέξει τη στρατηγική ελέγχου της ανάρτησης ανεξάρτητα από το επιλεγμένο Riding Mode. Σε αυτή τη μοτοσυκλέτα, μπορεί να ενεργοποιήσει τα  Suspension Modes, Track, Dynamic, Comfort ή Low Grip, αυξάνοντας την υποστήριξη και την ακρίβεια ή την άνεση και τη σταθερότητα, με βάση τον τύπο διαδρομής και τις συνθήκες χωρίς να αλλάξει η απόκριση του κινητήρα ή η συμπεριφορά των ηλεκτρονικών χειριστηρίων.

Η νέα Multistrada V4 Pikes Peak είναι πλέον εξοπλισμένη με EBC (Engine Brake Control) ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα, το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη να προσαρμόζει την πέδηση που παρέχει ο κινητήρας ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις συνθήκες. Τέλος, το Electronic Combined Braking System προσφέρει τη στρατηγική εμπρός-προς-τα-πίσω, η οποία διαχειρίζεται το πίσω φρένο με λειτουργία μόνο του μπροστινού χειριστηρίου.

Ο κινητήρας έχει βελτιστοποιηθεί για να εμπλουτίσει τα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, με την προσθήκη του Race Riding Mode, που αναπτύχθηκε ειδικά για αυτήν την έκδοση. Η χαρτογράφηση για αγωνιστικές συνθήκες Race προστίθεται σε μια πιο αγωνιστική στρατηγική για τον κόφτη, ο οποίος εμφανίζεται πιο σταδιακά από ό,τι στη Multistrada V4, προκειμένου να ειδοποιήσει τον αναβάτη εκ των προτέρων και να επιτρέψει πιο αποτελεσματική σπορ οδήγηση όσον αφορά τις αλλαγές σχέσεων στην υψηλή περιοχή ​του στροφόμετρου. Η γρήγορη αλλαγή σχέσεων quickshifter διαθέτει ειδική βαθμονόμηση που επιτρέπει πολύ επιθετικό κατέβασμα ταχύτητας, επιπλέον της εφαρμογής μιας ακόμα πιο άμεσης σύνδεσης  του γκαζιού στη λειτουργία High Power Mode.

Εργονομία

Η νέα Multistrada V4 Pikes Peak προσφέρει ειδικά σχεδιασμένη εργονομία για τη διασφάλιση μέγιστου ελέγχου και βελτιστοποίηση των γωνιών κλίσης. Η θέση οδήγησης διαφέρει από αυτή της Multistrada V4, με ψηλότερα τοποθετημένα και με μεγαλύτερη προς τα πίσω κλίση μαρσπιέ  για αύξηση της μέγιστης γωνίας κλίσης και διευκόλυνση των κινήσεων του σώματος, ενώ το τιμόνι είναι χαμηλότερο, στενότερο και πιο ίσιο Αυτός ο εργονομικός συνδυασμός μεταφράζεται σε καλύτερη αίσθηση στη σπορ οδήγηση, διατηρώντας παράλληλα ένα καλό επίπεδο άνεσης.

Ασφάλεια και τεχνολογία

Η Multistrada V4 Pikes Peak επιβεβαιώνει φυσικά το προηγμένο και εξελιγμένο πακέτο ηλεκτρονικών της Multistrada V4 S, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στάνταρ  εμπρός και πίσω ραντάρ, το οποίο επιτρέπει τη λειτουργικότητα του Adaptive Cruise Control (ACC) και του Blind Spot Detection (BSD) και την εισαγωγή του Forward Collision Warning.

Η νέα Multistrada V4  Pikes Peak προσφέρει επίσης καλύτερη ορατότητα στον αναβάτη κατά τη νυχτερινή οδήγηση, με φώτα στροφής Ducati Cornering Lights που είναι πιο αποτελεσματικά στον φωτισμό του δρόμου όταν στρίβει ή πλαγιάζει η μοτοσυκλέτα  και ένα βελτιστοποιημένο σετ φώτων για μείωση της περιοχής σκιάς μπροστά από τον μπροστινό τροχό. Επιπλέον, για να αυξηθεί η ασφάλεια, η Multistrada V4 Pikes Peak προσφέρει ένα πίσω φως ομίχλης ως αξεσουάρ.

Διαθεσιμότητα

Η Ducati Multistrada V4 θα είναι διαθέσιμη στους επίσημους συνεργάτες Πωλήσεων Ducati από τον Φεβρουάριο 2025.

Τα βίντεο παρουσίασης της νέας Multistrada V4 και της V4 Pikes Peak είναι διαθέσιμα στο Ducati YouTube channel.

* Τιμές που μετρήθηκαν στον κύκλο WMTC

Multistrada V4 – Κύριος βασικός εξοπλισμός

  • Χρώμα Ducati Red με ζάντες αλουμινίου με μαύρες λεπτομέρειες και ασημί δαγκάνες
  • Κινητήρας Ducati V4 Granturismo 1.158 cc με έλεγχο διάκενου βαλβίδων κάθε 60.000 km και εκτεταμένη απενεργοποίηση κυλίνδρων (ECD)
  • Mονοκόκ πλαίσιο αλουμινίου, σωληνωτό ατσάλινο υποπλαίσιο και διπλό ψαλίδι αλουμινίου
  • Επανατοποθετημένος άξονας ψαλιδιού για να αυξήσει το αποτέλεσμα κατά της βύθισης, βελτιώνοντας την οδήγηση ακόμη και με πλήρες φορτίο
  • Μηχανική ανάρτηση Marzocchi με ρυθμιζόμενο πιρούνι με στελέχη διαμέτρου 50 mm και ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με διάταξη προβόλου. Διαδρομή τροχού 170-180 mm
  • Ζάντες αλουμινίου 120/70-19” και 170/60-17” με ελαστικά Pirelli SCORPION™ Trail II
  • Σύστημα πέδησης στροφής Bosch-Brembo ABS 10.3ME
  • Πίσω δίσκος 280 mm x 6 mm, με παλινδρομικό κινηματικό έλεγχο
  • Μπροστινοί δίσκοι διαμέτρου 320 mm με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Brembo
  • Προβολέας Full LED με DRL και πιο αποτελεσματικά φώτα στροφής Ducati Cornering (DCL)
  • Έγχρωμη οθόνη 6,5″ TFT
  • Μονάδα μέτρησης αδράνειας (IMU) Bosch
  • 4 Προγράμματα Ισχύος (Power Modes)
  • 5 Προγράμματα Οδήγησης (Riding Modes: Sport, Touring, Urban, Wet, Enduro)
  • Ducati Vehicle Observer (DVO)
  • Ducati Wheelie Control (DWC)
  • Ducati Traction Control (DTC)
  • Engine Brake Control (EBC)
  • Hands Free
  • Ducati Connect με εφαρμογές τηλεφώνου, μουσικής και πλοήγησης χάρτη
  • Ducati Quick Shift (DQS) Up &Down
  • Cruise Control
  • Έλεγχος συγκράτησης μοτοσυκλέτας Vehicle Hold Control (VHC)
  • Ducati Brake Light EVO

Multistrada V4SΚύριος βασικός εξοπλισμός

  • Χρώματα Ducati Red, Thrilling Black και Artic White
  • Κινητήρας Ducati V4 Granturismo 1.158 cc με έλεγχο διάκενου βαλβίδων κάθε 60.000 km και εκτεταμένη απενεργοποίηση κυλίνδρων (ECD)
  • Mονοκόκ πλαίσιο αλουμινίου, σωληνωτό ατσάλινο υποπλαίσιο και διπλό ψαλίδι αλουμινίου
  • Επανατοποθετημένος άξονας ψαλιδιού για να αυξήσει το φαινόμενο  της βύθισης, βελτιώνοντας την οδήγηση ακόμη και με πλήρες φορτίο
  • Marzocchi Ducati Skyhook Suspension (DSS) Evolution ημιενεργή ηλεκτρονική ανάρτηση με αισθητήρα θέσης στο πιρούνι, αυτόματη λειτουργία σε Suspension Mode, Automatic Lowering Device, Easy Lift. Διαδρομή 170 mm μπροστά και 180 mm πίσω, αυξημένο εύρος προφόρτισης (+8 mm)
  • Ζάντες αλουμινίου 120/70-19” και 170/60-17” με ελαστικά Pirelli SCORPION™ Trail II
  • Σύστημα πέδησης στροφής Bosch-Brembo ABS 10.3ME
  • Διπλός μπροστινός δίσκος διαμέτρου 330 mm, ακτινικές δαγκάνες Brembo Stylema®
  • Πίσω δίσκος 280 mm x 6 mm, με παλινδρομικό κινηματικό έλεγχο
  • Προβολέας Full LED με DRL και πιο αποτελεσματικά φώτα στροφής Ducati Cornering (DCL)
  • Έγχρωμη οθόνη 6,5″ TFT
  • Μονάδα μέτρησης αδράνειας (IMU) Bosch
  • 4 Προγράμματα Ισχύος (Power Modes)
  • 5 Προγράμματα Οδήγησης (Riding Modes: Sport, Touring, Urban, Wet, Enduro)
  • Ducati Vehicle Observer (DVO)
  • Ducati Wheelie Control (DWC)
  • Ducati Traction Control (DTC)
  • Engine Brake Control (EBC)
  • Hands Free Start
  • Ducati Connect με εφαρμογές τηλεφώνου, μουσικής και πλοήγησης χάρτη
  • Ducati Quick Shift (DQS) Up & Down
  • Cruise Control
  • Έλεγχος συγκράτησης μοτοσυκλέτας Vehicle Hold Control (VHC)
  • Ducati Brake Light EVO

Multistrada V4 Pikes Peak

Χρώμα “Pikes Peak” με σφυρήλατες πεντάκτινες ζάντες

Επιπλέον βασικός εξοπλισμός σε σχέση με την Multistrada V4 S

  • Μπροστινό φτερό  από ανθρακονήματα
  • Μπροστινό ράμφος από ανθρακονήματα
  • Ομολογκαρισμένη  εξάτμιση  Akrapovic
  • Ημιενεργή “event based” ηλεκτρονική ανάρτηση Öhlins Smart EC 2.0 με βελτιωμένες δυνατότητες
  • Διαδρομές τροχών 170-170 mm
  • Ζάντες 17” Marchesini από σφυρήλατο αλουμίνιο με ελαστικά Pirelli Diablo Rosso IV, μεγέθους 120/70 ZR17 εμπρός και 190/55 ZR17 πίσω
  • 4 Riding Modes (Race, Sport, Touring, Urban)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.