Η παραγωγή του νέου CUPRA Terramar ξεκίνησε

By  |  0 Comments
  • To CUPRA Terramar, το νέο σπορ SUV της μάρκας, φέρνει την CUPRA σε μία αναπτυσσόμενη κατηγορία.
  • Το αυτοκίνητο θα παράγεται στο εργοστάσιο της Audi στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, το μεγαλύτερο εργοστάσιο μονάδων κινητήρων.
  • Η παγκόσμια παρουσίαση του CUPRA Terramar πραγματοποιήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου στην  37η διοργάνωση του America’s Cup στη Βαρκελώνη.

H CUPRA ξεκίνησε την παραγωγή του CUPRA Terramar στο εργοστάσιο της Audi στο Γκιόρ της Ουγγαρίας. Το προκλητικό, νέο, σπορ SUV θα συστήσει τη μάρκα σε μία νέα γενιά μελών της Tribe.

Σύμφωνα με τον Wayne Griffiths, CEO της CUPRA: «Με το CUPRA Terramar δεν θα αναπτύξουμε μόνο το χαρτοφυλάκιό μας αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της μάρκας, περνώντας τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία μας σε νέους πελάτες και σε νέες αναπτυσσόμενες κατηγορίες, χωρίς φυσικά να χάνουμε το επαναστατικό και προκλητικό  πνεύμα μας.»

Από το Μαρτορέλ στο Γκιόρ

Η συνεργασία μεταξύ της Γερμανικής και Ισπανικής εταιρείας ξεκινάει από το 2011 με την έναρξη της παραγωγής του Audi Q3 στο εργοστάσιο της SEAT S.A. στο Μαρτορέλ, όπου παράχθηκαν 800,000 μονάδες και του Audi A1 με 400,000 μονάδες από το 2018. Τώρα με την παραγωγή του CUPRA Terramar, το Γκιόρ θα γίνει το πρώτο εργοστάσιο της Audi που θα παράγει αυτοκίνητα μιας άλλης μάρκας του Group.

Με πάνω από 12,000 υπαλλήλους, με ετήσια παραγωγή 170,000 αυτοκινήτων και 1,600,000 κινητήρων, το Γκιόρ είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο κινητήρων στον κόσμο. Η παραγωγή του CUPRA Terramar στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως είναι η βελτιστοποίηση διαδικασιών. H συνεχής συνεργασία μεταξύ των ομάδων της CUPRA και της Audi για πάνω από 4 χρόνια, υπήρξε σημαντική για την εισαγωγή του CUPRA Terramar στην αγορά.

«Με την εμπειρία και των δύο μαρκών, αξιοποιήσαμε και χρησιμοποιήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τις διαδικασίες. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω της προσαρμοστικότητας και των συνεργειών μέσα στο Volkswagen Group. Αυτό το πρότζεκτ δείχνει ξεκάθαρα πως ενώνοντας τις δυνάμεις μας, επωφελούμαστε όλοι, γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί και προετοιμάζουμε το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες που θα συντείνουν στη συνεχή βελτίωση» είπε ο Markus Haupt, Vice-President Production & Logistics CUPRA.

Ένας νέος ήρωας, μιας νέας εποχής

To CUPRA Terramar αποτίνει φόρο τιμής στο μέρος όπου συστήθηκε για πρώτη φορά η μάρκα το 2018: στην πίστα Terramar που βρίσκεται στις Sitges. Το CUPRA Terramar θα είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, ήπια υβριδική (MHEV) και υβριδική (eHybrid) έκδοση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.