Πρωταθλητές Rally3 οι Καρανικόλας-Κακαβάς

By  |  0 Comments

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την φετινή αγωνιστική σεζόν το πλήρωμα της Ford Car Center, Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς, οι οποίοι με το Ford Fiesta Rally3 κέρδισαν τον τίτλο των πρωταθλητών στην κατηγορία Rally3!

Έχοντας μία σταθερή απόδοση και στους τέσσερις αγώνες της χρονιάς, στον τελευταίο γύρο του θεσμού στο Φθινοπωρινό Ράλι, ο Νώντας με τον Γιώργο αξιώθηκαν να στεφθούν πρωταθλητές στην νεοσύστατη κατηγορία Rally3.

Η κατάκτηση αυτού του σημαντικού τίτλου ήρθε σε μία σημαδιακή ιστορικά χρονιά, αφού φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι γιόρταζε την 60η του επέτειο!

Στον αγώνα των 6 Ειδικών διαδρομών, οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς με το Ford Fiesta Rally3 ξεκίνησαν δυναμικά κάνοντας τον πρώτο χρόνο της γενικής κατάταξης στην 1η Ε.Δ. Στην συνέχεια, ελέγχοντας σε επίπεδο χρόνων τον ανταγωνισμό -που όπως σε κάθε γύρο του πρωταθλήματος ήταν έντονος και σκληρός- αποφάσισαν να κάνουν αγώνα συντήρησης χωρίς οδηγικά ρίσκα προκειμένου να επιστρέψουν στον τερματισμό κάτοχοι του τίτλου Rally3.

Και το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2024 στις εγκαταστάσεις της Ford Car Center στο Service Park της Ιτέας, οι σαμπάνιες άνοιξαν προς τιμήν των πρωταθλητών! Αυτών που βρισκόταν μέσα στο κόκπιτ του Ford Fiesta Rally3, αλλά και όλων των μελών της ομάδας που συντήρησαν και υποστήριξαν τεχνικά άρτια το αυτοκίνητο όλη την χρονιά.

Νώντας Καρανικόλας (Οδηγός – δύο φορές πρωταθλητής ράλι χώματος F2, πρωταθλητής Rally3)

«Πριν τον αγώνα η προσέγγισή μας για αυτόν ήταν να πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε μια και δεν υπήρχε περιθώριο για τακτική. Στις πρώτες στροφές της 1ης Ε.Δ. ένοιωσα πολύ καλά με το αυτοκίνητο και χωρίς υπερβολή όλο αυτό ανέδυε μία σιγουριά για αυτό που ήθελα να κάνω, δηλαδή να ξεκινήσω δυνατά και με ένα ταχύ ρυθμό. Τώρα, πόσο εύκολα ήρθε αυτός ο τίτλος; Εγώ αισθάνομαι ότι έκανα την λιγότερη δουλειά γιατί την πιο βασική την έκαναν τα στελέχη και οι μηχανικοί της ομάδας. Κάθε φορά, σε κάθε αγώνα μας παρέδιδαν ένα άρτιο, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό αυτοκίνητο υπολογίζοντας κάθε μία παράμετρο. Εγώ οδηγικά αυτό που είχα να κάνω ήταν να έχω έναν ρυθμό ασφαλείας και να είμαι ταυτόχρονα γρήγορος. Ο κόπος και τον χρόνος των μελών της ομάδας ανταμείφθηκε με το καλύτερο τρόπο: την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Rally3. Αυτό δε που δίνει την μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας είναι ότι ήρθε απέναντι σε έναν καθ’ όλα κορυφαίο ανταγωνισμό στην κατηγορία μας, κάτι που ανεβάζει αυτόματα τόσο το επίπεδο της βελτίωσης όλων μας αλλά και λειτουργεί υπέρ του σπορ γενικότερα.»

Γιώργος Κακαβάς (Συνοδηγός – κυπελλούχος 2023, πρωταθλητής Rally3)

«Αν και ο συναγωνισμός ήταν από την αρχή έντονος και σκληρός στην κατηγορία Rally3, εν τούτοις η  χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Αγώνα με τον αγώνα βελτιωνόμασταν σταθερά στις επιδόσεις μας, ενώ πρέπει να πω ότι και η συμμετοχή μας στα Ράλλυ Ακρόπολις και η εν γένει επιδόσεις μας σε αυτά βοήθησαν πολύ στην εκμάθηση του αυτοκινήτου μας. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα επειδή ήμασταν ανταγωνιστικοί, μεθοδικοί και ταχείς και επειδή δεν εγκαταλείψαμε σε κανέναν αγώνα.»

Την προσπάθεια της συμμετοχής υποστήριξαν κορυφαίοι στο είδος τους συνεργάτες του Ford Car Center με τους οποίους η επαγγελματική συνεργασία είναι συνεχής και σε καθημερινό επίπεδο με τελικό αποτέλεσμα την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών του. Πρόκειται για τις εταιρείες Castrol (λιπαντικά), NBG LEASING (Εθνική Leasing-υπηρεσίες μακροχρόνιας μίσθωσης οχημάτων & απόκτησης παγίων με μίσθωση), WÜRTH (εξοπλισμός συνεργείων), eltrekka (εισαγωγή και διανομή ανταλλακτικών), DOULAKIS PARTS (ανταλλακτικά αυτοκινήτων), STORE YOUR CAR (υπηρεσίες συντήρησης και αποθήκευσης ιστορικών & συλλεκτικών αυτοκινήτων), Quick Fit (εμπορία ελαστικών), ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το ATHENS VOICE GROUP.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.