Τα νέα ηλεκτρικά MINI John Cooper Works και John Cooper Works Aceman

By  |  0 Comments

Η MINI παρουσιάζει για πρώτη φορά δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς John Cooper Works. Η MINI John Cooper Works προάγει τις επιδόσεις και των δύο μοντέλων στην κορυφή της κατηγορίας των premium μικρών αυτοκινήτων παρέχοντας στιγμιαία αύξηση της ισχύος και αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο σχεδιασμό. Σε συνδυασμό με τεχνολογία ανάρτησης που αντλεί έμπνευση από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και μία εκτενή γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα John Cooper Works υπόσχονται εξαιρετικές επιδόσεις.

Η MINI παρουσιάζει δύο νέα κορυφαία μοντέλα. Τόσο το Αμιγώς Ηλεκτρικό MINI John Cooper Works όσο και το MINI John Cooper Works Aceman, τα οποία αποδίδουν ισχύ έως και 190 kW / 258 hp, προσφέρουν κορυφαία επιτάχυνση και τελική ταχύτητα διεκδικώντας επάξια μια ηγετική θέση στην κατηγορία τους. Η αρχιτεκτονική οχήματος των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας MINI ταιριάζει απόλυτα με τα χαρακτηριστικά επιδόσεων των μοντέλων John Cooper Works.

Το 3-θυρο MINI επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα, ενώ το MINI John Cooper Works Aceman φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 6,4 δευτερόλεπτα. Και τα δύο έχουν τελική ταχύτητα 200 km/h και ροπή 350 Nm. Οι μπαταρίες υψηλής τάσης, με μικτό ενεργειακό περιεχόμενο 54,2 kWh η κάθε μία, παρέχουν στο Αμιγώς Ηλεκτρικό MINI John Cooper Works αυτονομία έως και 371 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP και έως και 355 χιλιόμετρα για το MINI John Cooper Works Aceman.

Με την ανάπτυξη των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, η MINI John Cooper Works ακολουθεί μια μακρά αγωνιστική παράδοση. Πριν από περισσότερες από έξι δεκαετίες, ο σχεδιαστής σπορ αυτοκινήτων John Cooper ανέπτυξε μια σπορ έκδοση του κλασικού Mini, η οποία ξεχώρισε αμέσως με επιτυχημένες εμφανίσεις σε αγωνιστικές διοργανώσεις σε πίστες και αγώνες ράλι. Η θρυλική του υπόσταση εδραιώθηκε με τρεις νίκες στη γενική κατάταξη στο Ράλι Μόντε Κάρλο τη δεκαετία του 1960. Πιο πρόσφατα, ένα πρωτότυπο βασισμένο στο νέο MINI John Cooper Works απέδειξε τη μηχανική δεινότητα της μάρκας κερδίζοντας στην κατηγορία του στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring. 

Μέγιστες επιδόσεις χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η John Cooper Works μεταφέρει την επιτυχημένη τεχνογνωσία της από την πίστα στο δρόμο. Στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της νέας οικογένειας MINI, αυτό περιλαμβάνει μια καινοτόμο λειτουργία στιγμιαίας αύξησης της ισχύος για εντυπωσιακά ισχυρή απόδοση.

Ο οδηγός ενεργοποιεί τη λειτουργία go-kart από το paddle boost που βρίσκεται στο σπορ τιμόνι. Στη συνέχεια, διατίθενται επιπλέον 20 kW ηλεκτρικής ισχύος που αποδεικνύεται ιδανική τόσο κατά τη διάρκεια των ελιγμών προσπέρασης όσο και στις επιταχύνσεις. Αυτή η λειτουργία προσφέρει μοναδική διασκεδαστική οδήγηση με υψηλή επιτάχυνση.

Οι ειδικές ρυθμίσεις ανάρτησης της John Cooper Works μεγιστοποιούν την αίσθηση go-kart και εξασφαλίζουν ευελιξία. Τα υψηλής απόδοσης ελαστικά που προσφέρουν κορυφαία επίπεδα πρόσφυσης είναι στάνταρ και στα δύο μοντέλα. Ένα ισχυρό σε απόδοση σύστημα πέδησης με δαγκάνες σε Chili Red χρώμα και λευκό λογότυπο JCW εξασφαλίζει ακριβή και ασφαλή επιβράδυνση ακόμα και σε απαιτητικές καταστάσεις οδήγησης.

Έμφαση στη σπορ σχεδίαση και τη βελτιστοποιημένη αεροδυναμική.
Ο προσανατολισμός στις κορυφαίες επιδόσεις υπογραμμίζεται εξωτερικά από την καθαρή σχεδιαστική γλώσσα των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων MINI John Cooper Works. Το λογότυπο John Cooper Works σε κόκκινο, λευκό και μαύρο χρώμα θυμίζει την καρό σημαία που χρησιμοποιείται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και κοσμεί την οκταγωνική μπροστινή μάσκα που είναι βαμμένη σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Το λογότυπο προβάλλεται επίσης από τους εξωτερικούς καθρέπτες στο έδαφος καλωσορίζοντας τον οδηγό πριν ακόμα μπει στο αυτοκίνητο.

Τα φώτα ημέρας των προβολέων MINI LED διαθέτουν οριζόντιες μπάρες με ‘JCW Signature’ και τονίζουν την εκφραστική εμφάνιση του μοντέλου. Οι μαύρες πλαϊνές ποδιές, οι αεροτομές στο ύψος της κολόνας C και η χαρακτηριστική πίσω πτέρυγα βελτιστοποιούν την αεροδυναμική απόδοση. Οι κόκκινοι κάθετοι ανακλαστήρες και οι διαχύτες δημιουργούν αντίθεση με τον μαύρο πίσω προφυλακτήρα.

Όσον αφορά τις επιλογές διακόσμησης της οροφής διατίθεται μία έκδοση που δημιουργεί αντίθεση σε χρώμα Chili Red ή μια multi-tone παραλλαγή με κόκκινη και μαύρη διαβάθμιση, η οποία ενισχύει το σπορ προφίλ και είναι ειδικά σχεδιασμένη για το John Cooper Works. Οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες με διάμετρο 18 ίντσες διατίθενται αποκλειστικά για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI John Cooper Works. Για το MINI John Cooper Works Aceman προσφέρονται ζάντες 19 ιντσών.

Εσωτερικό εμπνευσμένο από τους αγώνες.
Η σχεδίαση του εσωτερικού απηχεί, τους ειδικούς για τα μοντέλα JCW, χρωματικούς συνδυασμούς. Η πλεκτή επιφάνεια του ταμπλό κοσμείται από ένα μαύρο και κόκκινο μοτίβο. Όταν ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι ενεργοποιημένος, αποκλειστικά γραφικά φωτίζουν την πανοραμική οροφή. Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού JCW είναι επενδεδυμένα με μαύρο συνθετικό δέρμα με πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα στην περιοχή των ώμων και κόκκινες διακοσμητικές ραφές.

Η υψηλής ανάλυσης οθόνη OLED με διάμετρο 240 mm ενσωματώνει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με το όχημα. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις κλιματισμού, πολυμέσων, τηλεφώνου και πλοήγησης μέσω του κεντρικού αυτού οργάνου. Τα νέα MINI Experience Modes παρέχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης της ατμόσφαιρας στο εσωτερικό ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης.
Τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης στα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα John Cooper Works υποστηρίζουν τον οδηγό ακόμα και στην περίπτωση που ο τελευταίος αποφασίσει να κινηθεί σε πιο ήρεμους ρυθμούς. Ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας και απόστασης κάνει την οδήγηση σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας ακόμα πιο άνετη. Το προαιρετικό πακέτο MINI Navigation παρέχει υποστήριξη με τρισδιάστατη απεικόνιση και Augmented View. Ταυτόχρονα εμφανίζει την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας παρέχοντας, μεταξύ άλλων, πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών επιλογών πληρωμής. Το μεγάλο εύρος των συστημάτων υποβοήθησης αυξάνει την ασφάλεια με την παροχή υποστήριξης στο τιμόνι και τη διατήρηση του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου πακέτου Driving Assistant Plus.

Το Parking Assistant Professional χρησιμοποιεί δώδεκα αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες περιμετρικής θέασης για να εντοπίζει τις κατάλληλες θέσεις στάθμευσης και να ξεκινά αυτόματα ελιγμούς στάθμευσης, όποτε είναι απαραίτητο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.