Το νέο ηλεκτρικό Lynk & Co 02

By  |  0 Comments

Αποκαλύπτοντας μια τολμηρή νέα εποχή, το αμιγώς ηλεκτρικό 02 συνδυάζει καινοτόμο σχεδιασμό, προηγμένη τεχνολογία και διακρίνεται για την εξαιρετική αυτονομία 445χλμ. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη παγκόσμια κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου Lynk & Co. Το Lynk & Co 02 θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025, με τιμή που θα ξεκινάει από 35.495€.

Η Lynk & Co παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα του brand, το ολοκαίνουργιο 02 για την Ευρώπη, με το όνομα Z20 στην Κίνα.

Το εντυπωσιακό πεντάθυρο οικογενειακό EV δίνει έμφαση στην εμπειρία του χρήστη και το προηγμένο λογισμικό, παρέχοντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 445χλμ. Το ολοκαίνουργιο 02 σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο της στρατηγικής επέκτασης και εξέλιξης της Lynk & Co, καθώς η εταιρεία εισέρχεται στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Το ολοκαίνουργιο Lynk & Co 02 παρουσιάζει εξαιρετική αυτονομία και μοναδική αίσθηση διασκέδασης, συνδυάζοντας χώρους κατασκευασμένους από ανακυκλωμένα υλικά. Παρέχει επίσης εντυπωσιακή αυτονομία ηλεκτρικής οδήγησης έως και 445 χλμ, σε συνδυασμό με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και καινοτόμες δυνατότητες car-sharing. Η εσωτερική σχεδίαση Lynk & Co εισάγει μια νέα σειρά χρωμάτων, υλικών και φινιρισμάτων δημιουργώντας μια ευέλικτη και συναρπαστική εμπειρία καμπίνας για όλους τους χρήστες. Με το άνοιγμα της πόρτας, οι οδηγοί συναντούν ένα μήνυμα καλωσορίσματος “Drive safe” . Σηκώνοντας το υποβραχιόνιο αποκαλύπτεται η επιγραφή της “Lynk & Co Design, Gothenburg, Sweden”.

Μέσα στην καμπίνα, ο πίνακας οργάνων δύο επιπέδων πιέζεται προς τα εμπρός για να ενισχύσει την αίσθηση ευρυχωρίας στο 02. Μια γραμμή στην κορυφή του πίνακα μοιάζει με πτέρυγα αεροσκάφους, που εκτείνεται απρόσκοπτα για να μεταβεί στις πόρτες. Το οβάλ τιμόνι εμπνευσμένο από το αεροσκάφος συνεχίζει το «αεροδραματικό» θέμα του εξωτερικού στο εσωτερικό.

Η εσωτερική διακόσμηση προσφέρει δύο θέματα, το ολοκαίνουργιο μοντέλο Lynk & Co 02 More διαθέτει το θέμα ‘Downtown Vibe’ με χρώματα Black Ocean και Stone Grey, τονισμένα με κίτρινα highlights. Το θέμα του μοντέλου Core ονομάζεται ‘The Club’

και χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά με χρώματα Ocean Black και Urban Blue, που τονίζονται από έντονες πορτοκαλί πινελιές. Τα ημιδιαφανή υλικά και τα διάστικτα καπάκια της πόρτας προσθέτουν διασκέδαση και κομψότητα.

Μέσα στο αυτοκίνητο, οι οδηγοί ανακαλύπτουν επίσης έξυπνες νέες λύσεις αποθήκευσης. Μια εύκαμπτη, αφαιρούμενη μονάδα αποθήκευσης με ξεχωριστές θήκες μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων είναι κατασκευασμένη από ημιδιαφανές φιμέ υλικό εμπνευσμένο από στοιχεία σχεδίασης του προϊόντος. Το πορτμπαγκάζ προσφέρει εύχρηστο αποθηκευτικό χώρο 15 λίτρων, ενώ το πορτμπαγκάζ παρέχει 410 λίτρα με άφθονο χώρο για τις αποσκευές.

Δημιουργήθηκε στο global design studio της Lynk & Co στο Γκέτεμποργκ, το ολοκαίνουργιο 02 ήρθε στη ζωή μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ των πελατών του 01 plug-in hybrid SUV και των εσωτερικών ομάδων design και engineering της μάρκας. Οι πελάτες επηρέασαν σημαντικά τον χαρακτήρα του νέου αυτοκινήτου, συνεισφέροντας πάνω από 6.000 μηνύματα σχετικά με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά μέσω της λειτουργίας Co:lab – μιας από τις εφαρμογές αυτοκινήτου της Lynk & Co που επιτρέπει στους χρήστες να παρέχουν ψηφιακά σχόλια από το εσωτερικό του 01.

Το ολοκαίνουργιο Lynk & Co 02 έχει σχεδιαστεί με χαρακτηριστικά με επίκεντρο τον χρήστη που δίνουν προτεραιότητα στην προηγμένη τεχνολογία, την προσωπική άνεση, τη συνδεσιμότητα 5G, τους διπλούς ασύρματους φορτιστές και τις έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, καλύπτοντας άμεσα τις σύγχρονες ανάγκες.

Κατασκευασμένο με βάση την Sustainable Experience Arhitecture (SEA) της Geely, το 02 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου NMC 66 kWh, επιτρέποντας έως και 445 χλμ οδήγηση μηδενικών εκπομπών με μία μόνο φόρτιση. Μπορεί να επαναφορτιστεί από 10% έως 80% σε μόλις 30 λεπτά με φορτιστή DC 150 kW, καθιστώντας το ιδανικό τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα ταξίδια.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, η έκδοση Lynk & Co 02 Core ξεκινά από 35.495€, με προηγμένο ψηφιακό πιλοτήριο, κομψό εσωτερικό από ανακυκλωμένο υλικό και τηλεχειριστήριο. Η έκδοση 02 More, ξεκινά από 39.495 €, περιλαμβάνει ενσωματωμένο φορτιστή 22 kW, ηχεία Harman Kardon, ζάντες 20’’ και κάμερα 360ο.

Πλαίσιο και τροχοί

Διαστάσεις: 4,46μ μήκος, 1,84μ πλάτος, 1,57μ ύψος.

Ζάντες και ελαστικά: Η έκδοση Core έχει ζάντες 19’’ με ελαστικά 235/50 R19. Η έκδοση More έχει ζάντες 20”με διάσταση 245/45 R20.

Πλαίσιο: State-of-the-art SEA (Sustainable Experience Architecture) ηλεκτρική πλατφόρμα.

Ανάρτηση: McPherson εμπρός και πολλαπλών σημείων πίσω.

Μεταξόνιο: 2.75μ μήκος και 1,6μ τροχιά

Απόδοση

Ισχύς και ροπή: 343 Nm ροπή με μέγιστη ισχύς 200kW (272 hp).

Οδηγικά προφίλ: ECO mode, Comfort Mode, Sport Mode and Individual Mode.

Επιτάγχυνση: 0-100 χλμ/ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα

Έλξη: 1.600 κιλά (με φρένα)

Μπαταρία και φόρτιση

Τύπος και χωριτικότητα: Υψηλή χωριτικότητα 66kWh NMC battery pack.

Αυτονομία: Η μέγιστη αυτονομία είναι 435χλμ για την έκδοση Core και 445χλμ για την έκδοση More, σύμφωνα με το WLTP.

Παρά την τοποθέτηση των μεγαλύτερων τροχών 20”, η έκδοση More έχει μεγαλύτερη αυτονομία λόγω της ενεργής ανοιγόμενης εμπρός μάσκας και της αντλίας θερμότητας.

Φορτιστής οχήματος: 11kW on-board charger (OBC) στα χαρακτηριστικά Core, 22kW στην έκδοση More.

Χρόνος φόρτισης στο σπίτι (AC/Alternating Current): Από 0 σε 100% είναι 7.5 ώρες στην έκδοση Core και 4.5 ώρες στην έκδοση More.

Γρήγορος χρόνος φόρτισης (DC/Direct Current): Περίπου 30 λεπτά από 10 % σε 80%.

Σύστημα ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας: Η μπαταρία φορτίζεται έστω και λίγο κάθε φορά που επιβραδύνουμαι.

Καλώδιο φόρτισης: “Mode 3” καλώδιοπροσφέρεται για φόρτιση σε wall box.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.