Φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των εργοστασίων

By  |  0 Comments

Από το 2025 τα εργοστάσια του BMW Group στο Dingolfing και το Regensburg θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα εγκατεστημένα στις στέγες τους. Συνολική εγκατεστημένη ισχύς 14 MWp.

Τα εργοστάσια του BMW Group στο Dingolfing και το Regensburg θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις στέγες τους. Με ισχύ 11,1 MWp, το Φ/Β σύστημα του εργοστασίου στο Dingolfing θα είναι από τα πιο ισχυρά στη Γερμανία. Για το σκοπό αυτό, η premium αυτοκινητοβιομηχανία νοικιάζει χώρους στις στέγες των δύο εργοστασίων της στην Ανατολική Βαυαρία στην Sunrock Holding Deutschland GmbH, η οποία θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέσω των Φ/Β και θα την διαθέτει στα εργοστάσια με συμβάσεις άμεσης προμήθειας από το 2025 και μετά.

Η Nicole Haft-Zboril, επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Ακινήτων του BMW Group, υπογράμμισε ότι: «Με αυτό το έργο, δεν δημιουργούμε μόνο ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης στη Γερμανία – προωθούμε επίσης την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας απευθείας στον χώρο των εργοστασίων του BMW Group».

Στο Dingolfing, οι φωτοβολταϊκές μονάδες καλύπτουν επιφάνεια μεγαλύτερη των 100.000 τετραγωνικών μέτρων στη στέγη του κτιρίου, ενώ στο Regensburg η αντίστοιχη εγκατάσταση καλύπτει πάνω από 25.000 τετραγωνικά μέτρα. Τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να επιτυγχάνουν συνολική ισχύ 14 MWp. Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές εκτιμάται σε 11,3 GWh για την μονάδα του Dingolfing και 2,9 GWh για εκείνη στο Regensburg, που αντιστοιχεί στις ετήσιες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας αρκετών χιλιάδων μονοκατοικιών.

Ο Georg Brenninkmeijer, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunrock Γερμανίας, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε με μια φημισμένη αυτοκινητοβιομηχανία όπως η BMW. Σε έναν τομέα με υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις, όπως και σε πολλούς άλλους κλάδους, είναι ζωτικής σημασίας να αναπτύσσονται λύσεις σε τοπικό επίπεδο για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου ενεργειακού εφοδιασμού. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε σύντομα την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στο Dingolfing και το Regensburg, τα οποία θα τροφοδοτούν στο μέλλον τα δύο εργοστάσια του BMW Group με τοπικά παραγόμενη πράσινη ηλιακή ενέργεια».

Τα εν λόγω Φ/Β συστήματα είναι προγραμματισμένο να τεθούν σε λειτουργία και να αρχίσουν να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στο Regensburg ήδη από την άνοιξη του 2025, ενώ στο Dingolfing, αντίστοιχα, από το φθινόπωρο του επόμενου έτους. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν και στις δύο τοποθεσίες τους επόμενους μήνες. Στο Dingolfing, οι μονάδες θα εγκατασταθούν στη στέγη μιας από τις κεντρικές αίθουσες του τμήματος aftersales logistics – στο Εργοστάσιο 02.70 “Dynamics Centre” – και στο Regensburg στη στέγη μιας από τις αίθουσες logistics.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.