Το νέο Škoda Elroq

By  |  0 Comments
  • Το πρώτο στο είδος του: Το Elroq ανεβάζει την εξωτερική σχεδίαση της μάρκας σε νέο επίπεδο, με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid. Από 34.500 ευρώ
  • Συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, ευρύχωρο εσωτερικό, ακριβής χειρισμός και μικρός κύκλος στροφής καθιστούν το Elroq τον τέλειο σύντροφο τόσο για περιπέτειες στην ύπαιθρο όσο και τη ζωή στην πόλη
  • Αεροδυναμικό, μειωμένοι χρόνοι φόρτισης με ισχύ έως και 175 kW και κινητήρες που αποδίδουν έως 286 PS και επιτρέπουν αυτονομία άνω των 560 km
  • Το εσωτερικό του Elroq συνδυάζει minimal σχεδιασμό με χωρητικότητα αποσκευών έως 1.580 λίτρα, διαισθητική συνδεσιμότητα και προηγμένα βιώσιμα υλικά

Το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της τσέχικης μάρκας στη στρατηγικής σημασίας κατηγορία των compact SUV. Την ίδια στιγμή, είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid της Škoda, συνδυάζοντας στιβαρότητα, λειτουργικότητα και αυθεντικότητα. Το Elroq προσφέρει μια πλήρη γκάμα επιλογών κινητήριων συστημάτων και μπαταριών, με μέγιστη αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων. Ο εκτενής βασικός εξοπλισμός του περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, Crew Protect Assist, Side Assist, Ιnfotainment 13 ιντσών και SmartLink.

Τέλεια επιλογή για Everyday Explorers εντός και εκτός πόλης

Το ολοκαίνουργιο Elroq είναι η τελευταία προσθήκη στην αυξανόμενη γκάμα ηλεκτρικών της Škoda, η οποία θα περιλαμβάνει διάφορα νέα μοντέλα τα επόμενα χρόνια. Είναι ιδανικά εξοπλισμένο τόσο για αστικά όσο και προαστιακά περιβάλλοντα  καθώς και για υπαίθριες «περιπέτειες», χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις, το ευρύχωρο εσωτερικό και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά οδήγησης. Διαθέσιμη το 2025 θα είναι και η τετρακίνητη έκδοση.

Modern Solid: Tech-Deck Face με μια νέα ερμηνεία των γνώριμων γραμμών της Škoda

Το εξωτερικό του Elroq χαρακτηρίζεται από το χαρακτηριστικό σχήμα και τις καθαρές γραμμές, καθιστώντας το ως το πρώτο μοντέλο της Škoda που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid. Προσεγγίζοντας τα παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία της Škoda από μια εντελώς νέα οπτική, το γυαλιστερό μαύρο Tech-Deck Face αντικαθιστά την τυπική μάσκα της Škoda, ενώ εξακολουθεί να αναφέρεται σε γνώριμες γραμμές της μάρκας. Το νέο μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται επίσης από έναν στιβαρό προφυλακτήρα που ενσωματώνει ένα ένθετο από σκούρο χρώμιο Unique Dark Chrome, ενώ το οπτικό σήμα κατατεθέν των προβολέων σε διάταξη «τεσσάρων ματιών» για τα SUV της Škoda έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Το Elroq είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που διαθέτει  τα γράμματα Škoda αντί για το παραδοσιακό σήμα στο καπό και στο τιμόνι. Το Elroq διαθέτει ένα εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμα, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας σειράς καινοτόμων σχεδιαστικών στοιχείων, επιτρέποντας τελική ταχύτητα 180 km/h.

Μεγάλη ποικιλία κινητήριων συστημάτων, μεγάλη αυτονομία και σύντομοι χρόνοι φόρτισης

Το Škoda Elroq διατίθεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες και κινητήρια συστήματα. Τα μεγέθη ισχύος ξεκινούν από 170 PS για το βασικό μοντέλο Elroq 50. Το Elroq 85x διαθέτει έναν πρόσθετο κινητήρα στον μπροστινό άξονα για κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το Elroq 85 μπορεί να επιτύχει μέγιστη αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Η ισχύς φόρτισης έως και 175 kW σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC επιτρέπει στην μπαταρία των 82 kWh του Elroq 85x & του  πισωκίνητου Elroq 85 να επαναφορτίζεται από 10 έως 80% σε 28 λεπτά. Οι μικρότερες μπαταρίες των πισωκίνητων Elroq 50 και Elroq 60 μπορούν να φορτιστούν ακόμα πιο γρήγορα, σε 25 λεπτά ή λιγότερο. Η αυξημένη ενεργειακή απόδοση και η ταχύτητα φόρτισης, καθώς και η βελτιστοποιημένη λειτουργία προθέρμανσης ανεβάζουν την εμπειρία του πελάτη σε ένα νέο επίπεδο.

Ευρύχωρο εσωτερικό με βιώσιμα υλικά και νέες Simply Clever ιδέες

Το Elroq παρέχει γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους. Αυτό περιλαμβάνει το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία του με χωρητικότητα 470 λίτρων (έως 1.580 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα). Η οθόνη infotainment 13″  παρέχει διαισθητικό περιβάλλον στον χρήστη και διατίθεται στάνταρ. Οι Επιλογές Σχεδίασης Design Selections χρησιμοποιούν πολλά καινοτόμα βιώσιμα υλικά στο εσωτερικό. Υπάρχουν επίσης νέα Simply Clever χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων έξυπνες θήκες που προσφέρουν χωρητικότητα 48 λίτρων και ένα δίχτυ αποθήκευσης για το καλώδιο φόρτισης κάτω από την εταζέρα για τα μικροδέματα. Μια μεγάλη γκάμα έξυπνων χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και έως και εννέα αερόσακοι εξασφαλίζουν ανώτερη οδηγική άνεση και το υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Εξωτερικό: Το Škoda Elroq γίνεται το πρώτο μοντέλο παραγωγής που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid

  • Η νέα φιλοσοφία σχεδιασμού Modern Solid του Elroq αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αλλαγή
  • Το γυαλιστερό μαύρο Tech-Deck Face γίνεται νέο σήμα κατατεθέν της μάρκας, παρέχοντας νέες επιλογές φωτισμού
  • Συμπαγείς διαστάσεις και εξαιρετική αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26
  • Αποκλειστικό νέο εξωτερικό χρώμα Timiano Green και συνεπής χρήση του Unique Dark Chrome

Το νέο Škoda Elroq διαθέτει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, ιδιαίτερο σχήμα και καθαρές γραμμές. Μαζί με το γυαλιστερό μαύρο Tech‑Deck Face, τη σταθερή μετάβαση στη χρήση του Unique Dark Chrome και το νέο αποκλειστικό χρώμα Timiano Green, το ολοκαίνουργιο Elroq είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Škoda που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid. Επιπλέον, νέες επιλογές φωτισμού και εξαιρετική αεροδυναμική με συντελεστές οπισθέλκουσας από 0,26 χαρακτηρίζουν την πιο πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων  του Τσέχου κατασκευαστή.

Το Tech-Deck Face επιδεικνύει το μελλοντικό σχήμα της μάσκας της Škoda

Το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στην ιστορία της μάρκας. Το ηλεκτρικό compact SUV είναι το πρώτο όχημα παραγωγής της Škoda που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid. Οι γνωστές γραμμές της Škoda διατηρούνται, αλλά προσεγγίζονται από μια εντελώς νέα οπτική. Το νέο σήμα κατατεθέν είναι το Tech-Deck Face, το οποίο αντικαθιστά τη γνωστή μάσκα ψυγείου της Škoda στο εμπρός μέρος του αυτικινήτου. Πίσω από αυτό το γυαλιστερό μαύρο στοιχείο οι μηχανικοί έχουν κρύψει αισθητήρες όπως το ραντάρ και την μπροστινή κάμερα. Λίγο ψηλότερα, το Elroq φέρει τη νέα γραμματοσειρά της Škoda με έντονα περιγράμματα στο καπό, καθιστώντας το ως το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που καταργεί το λογότυπο που προηγουμένως  ήταν τοποθετημένο εκεί. Τα γράμματα καθώς και το όνομα της μάρκας και του μοντέλου στο πίσω μέρος είναι βαμμένα σε Unique Dark Chrome, όπως και στο ένθετο τηςστιβαρής μπροστινής ποδιάς και στα λογότυπα της Škoda στις ζάντες αλουμινίου.

Νέες εκδόσεις φωτισμού LED, νέο πρόσωπο με νέα φωτιστικά σώματα και μινιμαλιστική εμφάνιση 2D

Στην εποχή της Modern Solid σχεδίασης, οι προβολείς διαθέτουν λεπτές γραμμές και μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Επανερμηνεύουν το τυπικό SUV πρόσωπο της Škoda με τα «τέσσερα μάτια» και χρησιμοποιούν αποκλειστικά τεχνολογία LED. Ενώ τα στενά επάνω τμήματα των προβολέων χρησιμεύουν ως φώτα ημέρας, φώτα θέσης και φλας, οι μεγαλύτερες κάτω μονάδες παρέχουν τις σημαντικές λειτουργίες μεσαίας και μεγάλης σκάλας. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι το Light Band, ένα νέο φωτεινό τμήμα που συνδέει οπτικά τους προβολείς. Αυτό το Light Band  θα διατίθεται αρχικά αποκλειστικά  στην έκδοση First Edition.

Τεχνολογία προβολέων Matrix και προσαρμοστικές λειτουργίες φωτισμού

Οι προβολείς του Elroq διατίθενται σε δύο εκδόσεις: η στάνταρ έκδοση έχει μία συνεχόμενη μονάδα με φως ημέρας και φλας στο επάνω μέρος και μια κοινόχρηστη μονάδα LED για τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα στο κάτω μέρος. Στους κορυφαίους προβολείς LED Matrix, τέσσερις μεμονωμένες ορθογώνιες μονάδες LED σχηματίζουν τη λωρίδα φώτων ημέρας στην επάνω μονάδα φωτισμού. Δύο εντυπωσιακά μπλοκ LED χρησιμοποιούνται στην κάτω μονάδα. Διαθέτουν τεχνολογία matrix με 36 μεμονωμένα τμήματα φωτός, προστατεύοντας επιλεκτικά – εφαρμόζοντας σκίαση – τους χρήστες του δρόμου που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα όταν είναι ενεργοποιημένη η μεγάλη σκάλα. Επιπλέον, οι προβολείς LED Matrix προσφέρουν πέντε προσαρμοζόμενες λειτουργίες φωτός: City mode, Country mode, Highway mode, All-weather light mode και Tourist mode για χώρες που οδηγούν στην άλλη πλευρά του δρόμου. Τα πίσω φώτα συμμορφώνονται επίσης με τη σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid, με λεπτές γραμμές και μινιμαλιστική 2D εμφάνιση. Ακόμη και η βασική έκδοση χρησιμοποιεί 100% τεχνολογία LED.

Ήπια κεκλιμένη γραμμή οροφής και πολλές σχεδιαστικές τροποποιήσεις για εξαιρετική αεροδυναμική

Το χαρακτηριστικό, καθαρό πλευρικό προφίλ του Škoda Elroq διαθέτει ένα δυναμικό τόξο που ξεκινά από την αεροβελτιστοποιημένη κολόνα Α, που εκτείνεται σε μια ελαφρά κεκλιμένη γραμμή οροφής που συγχωνεύεται άψογα σε μια αεροτομή οροφής, με πτερύγια πάνω από την πόρτα του χώρου αποσκευών. Η εξαιρετική αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26, είναι το αποτέλεσμα πολλών έξυπνων σχεδιαστικών τροποποιήσεων, μεταξύ των οποίων και οι ειδικά διαμορφωμένοι εξωτερικοί καθρέπτες. Ένα ενεργό ρολό ψύξης πίσω από την μπροστινή ποδιά ανοίγει αυτόματα όταν απαιτείται αέρας ψύξης για το σύστημα μπαταρίας. Όταν οι απαιτήσεις ψύξης είναι χαμηλές, κλείνει και μειώνει την αντίσταση του αέρα με τον ίδιο τρόπο όπως οι αεροκουρτίνες μπροστά βελτιστοποιούν τη ροή του αέρα γύρω από τον μπροστινό προφυλακτήρα και τους τροχούς, μειώνοντας τις αναταράξεις πίσω από αυτούς. Οι μειωτήρες διακένου τροχού ελαχιστοποιούν το κενό μεταξύ του μπροστινού προφυλακτήρα και των μπροστινών τροχών. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση των αναταράξεων στον μπροστινό προφυλακτήρα, διατηρώντας τη ροή του αέρα κοντά στο αμάξωμα. Οι ζάντες αλουμινίου 19 έως 21 ιντσών είναι επίσης αεροδυναμικά βελτιωμένες  , ενώ οι εντυπωσιακοί θόλοι των τροχών τονίζονται από μια μαύρη επένδυση.

Timiano Green: αποκλειστικό χρώμα για το Elroq

Το Škoda Elroq έχει μήκος 4.488 χιλιοστά, πλάτος 1.884 χιλιοστά και ύψος 1.625 χιλιοστά. Το μεταξόνιό του είναι 2.765 χιλιοστά και το απόβαρό του 1.949 κιλά. Διατίθενται εννέα χρώματα για το εξωτερικό του. Ένα από τα τρία απλά χρώματα είναι το Timiano Green, που κάνει το ντεμπούτο του στη Škoda και θα είναι αποκλειστικό για το Škoda Elroq.

Εσωτερικό: Καθορίζεται από την ευρυχωρία, την απλότητα, τη διαισθητικότητα και τις καθαρές γραμμές

  • Άφθονοι χώροι για τους επιβάτες, πολλές έξυπνες επιλογές αποθήκευσης στο εσωτερικό και το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία των compact SUV
  • Επιλογές Σχεδίασης Design Selections με έμφαση στην καινοτόμο βιωσιμότητα και στα ανθεκτικά, πρακτικά υλικά καθώς και στα νέα Simply Clever χαρακτηριστικά
  • Διαισθητικά χειριστήρια infotainment με  νέο user interface, μία μπάρα φυσικών κουμπιών, κεντρική οθόνη 13‑ιντσών και προαιρετική head-up οθόνη

Το Elroq συνδυάζει τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις με γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου πορτμπαγκάζ στην κατηγορία του, καθώς και έξυπνων επιλογών αποθήκευσης. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από καθαρό σχεδιασμό, έξυπνα χαρακτηριστικά ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και προηγμένα βιώσιμα υλικά. Έως και τρεις ψηφιακές οθόνες,  με νέο User Intrface και μια μπάρα φυσικών κουμπιών, προσφέρουν εξαιρετική ευκολία στη χρήση. Οι Επιλογές Σχεδίασης Design Selections επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα και στα καινοτόμα, ανθεκτικά και πρακτικά υλικά.

Απλότητα και ευρυχωρία μέσα στο νέο Elroq

Το εσωτερικό του ολοκαίνουργιου Škoda Elroq χαρακτηρίζεται από απλότητα, καθαρές γραμμές, νέες βιώσιμες Επιλογές Σχεδίασης Design Selections και ευρυχωρία. Ο χώρος για το κεφάλι είναι 1.056 χιλιοστά μπροστά και 990 χιλιοστά πίσω. Με χωρητικότητα 470 λίτρων, το πορτμπαγκάζ είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία και μπορεί να επεκταθεί σε μέγιστο 1.580 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα. Σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid, το τιμόνι  αναγράφει Škoda αντί να έχει το σήμα της μάρκας.

Οθόνη infotainment 13 ιντσών στάνταρ και head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Το Škoda Elroq διαθέτει στάνταρ κεντρική οθόνη infotainment 13 ιντσών.  Το νέο User Interface, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τρέχον Enyaq και στις νέες γενιές των Superb και Kodiaq, διαθέτει σαφή, διαισθητική χρήση και γραφικό σχεδιασμό. Ο οδηγός μπορεί να ορίσει έως και πέντε συντομεύσεις που οδηγούν σε λειτουργίες του οχήματος με συχνή πρόσβαση και τρεις συντομεύσεις για εφαρμογές apps. Προσφέρει επίσης μια σαφέστερη δομή μενού, ένα βελτιωμένο σύστημα πλοήγησης και ένα ακόμα πιο φιλικό προς το χρήστη σύστημα κλιματισμού. Υπάρχει επίσης μια μπάρα φυσικών κουμπιών κάτω από την οθόνη infotainment που παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε μενού που ελέγχουν τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τις λειτουργίες οδήγησης, τις λειτουργίες στάθμευσης και τα χειριστήρια κλιματισμού.

Το Digital Cockpit παρέχει μια σαφή και διαισθητική επισκόπηση όλων των βασικών δεδομένων οδήγησης. Προαιρετικά διατίθεται μια head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας και περαιτέρω βελτιστοποιημένα γραφικά. Δείχνει την ταχύτητα, τα αναγνωρισμένα σήματα κυκλοφορίας, το cruise control και τις πληροφορίες του συστήματος υποβοήθησης οδηγού καθώς και οδηγίες πλοήγησης. Επιπλέον, η Επαυξημένη Πραγματικότητα προβάλλει περαιτέρω πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δυναμικά βέλη πλοήγησης, δείκτες προορισμού, λογότυπα καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού και δυναμικά βοηθήματα οδήγησης.

Επιλογές Σχεδίασης Design Selections με πολυάριθμα ανθεκτικά και βιώσιμα υλικά

Με τις Επιλογές Σχεδίασης Design Selections που είναι διαθέσιμες για το Elroq, η Škoda δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε καινοτόμα, βιώσιμα, ανθεκτικά και πρακτικά υλικά. Η εισαγωγική Επιλογή Σχεδίασης Studio Design Selection διαθέτει καθαρό, απλό εσωτερικό και μαύρα υφασμάτινα καλύμματα καθισμάτων. Στην Επιλογή Σχεδίασης Loft Design Selection, οι ραφές με χρώμα αντίθεσης σε Moss Green προσθέτουν φρέσκους τόνους στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί το γκρι ανθρακί. Τα καλύμματα των καθισμάτων είναι κατασκευασμένα από τεχνητό δέρμα και σκούρο μπλε‑γκρι ύφασμα RecyTitan, που χρησιμοποιείται για τις επενδύσεις των θυρών, τα καθίσματα, τον πίνακα οργάνων, το κεντρικό υποβραχιόνιο και την περιοχή των γονάτων. Για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο της Škoda, έχουν χρησιμοποιηθεί ίνες από ανακυκλωμένα ρούχα, σε ποσοστό 6%, τα οποία αναμειγνύονται σε μια διαδικασία υψηλής τεχνολογίας που συνδυάζει την κυκλικότητα με την ασφαλή χημική επεξεργασία. Η προσοχή στη λεπτομέρεια κατά την κλώση και την ύφανση των νημάτων εξασφαλίζει άνεση, ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα.

Τα υλικά   περιέχουν σε ποσοστό78% ανακυκλωμένο PET,  που προέρχεται, για παράδειγμα, από μπουκάλια

Στην επιλογή Lodge Design Selection, η Škoda χρησιμοποιεί υλικό Technofil, το οποίο αποτελείται από 75% ανακυκλωμένες ίνες ECONYL® και 25% πολυεστέρα. Τα καινοτόμα ECONYL® νήματα επαναχρησιμοποιούν τα απόβλητα από nylon, όπως δίχτυα ψαρέματος, ρετάλια και χαλιά, μετατρέποντάς τα σε νέα nylon νήματα. Γνωστό για την εξαιρετική του αντοχή στην τριβή, το nylon ECONYL® είναι επίσης 100% ανανεώσιμο, επιτρέποντας στα νήματα να ανακυκλώνονται, να επαναμορφοποιούνται και να επαναχρησιμοποιούνται ξανά και ξανά, χωρίς να χάνουν ποτέ την ποιότητά τους. Η Επιλογή Σχεδίασης Lodge Design Selection συνδυάζει μαύρα υφάσματα TechnoFil με ανοιχτό γκρι τεχνητό δέρμα. Διαθέτει μαύρη επένδυση οροφής και πολυάριθμες πορτοκαλί πινελιές, για παράδειγμα στις ζώνες ασφαλείας και στις ραφές σε χρώμα αντίθεσης στα καθίσματα και τις επενδύσεις. Αυτός ο συνδυασμός είναι εμπνευσμένος από το πρωτότυπο Škoda Vision 7S, εστιάζοντας στην κλασική κομψότητα του μαύρου δέρματος και του τεχνητού δέρματος με ραφές αντίθεσης σε χρώμα κονιάκ.

Άφθονοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές καθώς και έξυπνες λεπτομέρειες

Υπάρχουν πολλές έξυπνες επιλογές αποθήκευσης συνολικής χωρητικότητας 48 λίτρων, όπως για παράδειγμα οι δύο επιπλέον θήκες και στις δύο πλευρές του πορτμπαγκάζ. Συγκαταλέγονται σε μια σειρά από ολοκαίνουργια Simply Clever χαρακτηριστικά, όπως το δίχτυ αποθήκευσης για ένα καλώδιο φόρτισης κάτω από το καπό του χώρου αποσκευών και το κάλυμμα του χώρου αποσκευών, το οποίο μπορεί επίσης να εκταθεί μέχρι τη μέση. Αυτό κάνει το χώρο φόρτωσης ιδιαίτερα ευέλικτο. Ο κωδικός QR στο πορτμπαγκάζ κατευθύνει το χρήστη σε μια γρήγορη επισκόπηση του εξοπλισμού και των λειτουργιών που διατίθενται στο όχημα. Διαδραστικές οδηγίες βίντεο εξηγούν τη χρήση της εταζέρας μικροδεμάτων ή του πρόσφατα σχεδιασμένου συστήματος διχτυών. Ανάμεσα στις πολυάριθμες δημοφιλείς Simply Clever λεπτομέρειες, υπάρχει επίσης ένα κουτί Jumbo με έξυπνο δίσκο αποθήκευσης και θήκη για tablet, κουτί αποθήκευσης για τους πίσω επιβάτες, πτυσσόμενοι γάντζοι και στις δύο πλευρές του χώρου αποσκευών, στοιχείο φόρτωσης κάτω από το πάτωμα του πορτμπαγκάζ, διαχωριστικό δίχτυ, μια βιώσιμη ξύστρα πάγου με μετρητή βάθους πέλματος ελαστικού στην επένδυση της πέμπτης πόρτας, μια βιώσιμη ομπρέλα στον ειδικό χώρο αποθήκευσης στην πόρτα του οδηγού και ένα προειδοποιητικό τρίγωνο αποθηκευμένο στην πίσω πόρτα

Μπαταρίες και κινητήρες: Μεγάλη αυτονομία και μειωμένοι χρόνοι φόρτισης για ακόμα καλύτερη εμπειρία πελάτη

  • Τρία μεγέθη μπαταριών από 55 kWh έως 82 kWh, ισχύς που κυμαίνεται από 170PS έως286PS, με τελική ταχύτητα έως 180 km/h
  • Κορυφαία έκδοση Škoda Elroq 85x με επιπλέον ηλεκτροκινητήρα μπροστά και κίνηση σε όλους τους τροχούς
  • Μέγιστη αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων. Η βελτιστοποιημένη λειτουργία προθέρμανσης συμβάλλει σε χρόνο φόρτισης 24 λεπτών

Με τρία διαφορετικά μεγέθη μπαταριών από 55 έως 82 kWh και ισχύ που κυμαίνεται από 170PS έως 286PS, το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq προσφέρει πολλές επιλογές. Οι εκδόσεις με τη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρουν αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP και φθάνουν σε τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η βελτιστοποιημένη προθέρμανση διασφαλίζει ότι στους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC, μπορούν να επαναφορτιστούν από 10 έως 80% σε 28 λεπτά.

Τέσσερις εκδόσεις, τρία μεγέθη μπαταριών

Το Škoda Elroq βασίζεται στην Αρθρωτή Πλατφόρμα Ηλεκτροκίνησης (MEB), του Ομίλου Volkswagen και εισέρχεται στην κατηγορία των compact SUV με εκδόσεις με ενεργειακά αποδοτικά κινητήρια συστήματα, τις Elroq 50, 60, 85 και 85x. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής τάσης διατίθενται σε τρία μεγέθη. Το Elroq 50 με κίνηση στους πίσω τροχούς,  με μεικτή χωρητικότητα μπαταρίας 55 kWh (52 kWh καθαρά), είναι το βασικό μοντέλο, που προσφέρει αυτονομία άνω των 370 km. Τοποθετημένος στον πίσω άξονα, ο ηλεκτροκινητήρας του αναπτύσσει μέγιστη ισχύ 170PS και μέγιστη ροπή 310 Nm. Το Elroq 60 διαθέτει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς,έχει χωρητικότητα μπαταρίας 63 kWh (59 kWh καθαρή) και προσφέρει αυτονομία άνω των 400 km, ενώ ο κινητήρας του αποδίδει 204PS και 310 Nm ροπής. Και οι δύο εκδόσεις έχουν τελική ταχύτητα 160 km/h.

Škoda Elroq 85 με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς

Οι δύο πιο ισχυρές εκδόσεις Elroq διαθέτουν τη μεγαλύτερη μπαταρία, με χωρητικότητα 82 kWh (καθαρά 77 kWh). Στο Elroq 85, συνδυάζεται με έναν κινητήρα 286PS που αποδίδει μέγιστη ροπή 545 Nm στους πίσω τροχούς. Το Elroq 85x διαθέτει έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, επιτρέποντας στάνταρ τετρακίνηση. Και οι δύο εκδόσεις επιτυγχάνουν τελική ταχύτητα 180 km/h. Το Elroq 85 διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες μέγιστες αυτονομίες στην κατηγορία με περισσότερα από 560 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Αυτό κάνει τις εκδόσεις Elroq 85 ιδανικούς συντρόφους για μεγαλύτερα ταξίδια.

Σύντομοι χρόνοι φόρτισης

Οι υψηλές δυνατότητες φόρτισης και η βελτιστοποιημένη προθέρμανση εξασφαλίζουν σύντομους χρόνους φόρτισης για όλες τις εκδόσεις του ολοκαίνουργιου Škoda Elroq. Με ισχύ φόρτισης έως και 175 kW, η μπαταρία 82 kWh των δύο εκδόσεων της σειράς 85 μπορεί να φορτιστεί από 10 έως 80% σε 28 λεπτά σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC. Για τα Elroq 50 και Elroq 60, τα οποία υποστηρίζουν ισχύ φόρτισης έως 145 kW και έως 165 kW αντίστοιχα, η ίδια διαδικασία διαρκεί 25 λεπτά ή λιγότερο. Όλα τα μοντέλα Elroq υποστηρίζουν ισχύ φόρτισης έως και 11 kW σε σημεία φόρτισης AC.

Μπαταρίες υψηλής τάσης με αρθρωτό σχεδιασμό

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του ολοκαίνουργιου Škoda Elroq έχουν αρθρωτό σχεδιασμό. Η μπαταρία του Elroq 50 αποτελείται από οκτώ μονάδες, ενώ αυτή του Elroq 60 από εννέα μονάδες. Η χωρητικότητα 82 kWh της μπαταρίας Elroq 85 και Elroq 85x κατανέμεται σε  δώδεκα μονάδες. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο δάπεδο του οχήματος κάτω από τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα, καθώς και κάτω από την κονσόλα του τούνελ για να εξασφαλίσουν χαμηλό κέντρο βάρους. Ο σχεδιασμός της μπαταρίας του Elroq, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος υγρής ψύξης και θέρμανσης, είναι πανομοιότυπος με αυτόν της οικογένειας Enyaq. Η βελτιστοποιημένη λειτουργία προθέρμανσης της μπαταρίας αυξάνει την απόδοση σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC. Είτε ενεργοποιείται αυτόματα κατά τη χρήση της καθοδήγησης διαδρομής του συστήματος πλοήγησης, είτε μπορεί να ξεκινήσει χειροκίνητα στο μενού φόρτισης του συστήματος infotainment. Η τρέχουσα θερμοκρασία της μπαταρίας και η τρέχουσα κατάσταση φόρτισης παρακολουθούνται συνεχώς από το σύστημα θερμικής διαχείρισης της μπαταρίας, το οποίο ενεργοποιεί τον έλεγχο θερμοκρασίας εάν είναι απαραίτητο.

* Η μέγιστη ισχύς καθορίζεται σύμφωνα με το UN-GTR.21. Η μέγιστη ισχύς είναι διαθέσιμη όταν η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται στην υψηλότερη δυνατή κατάσταση φόρτισης (SoC) και λειτουργεί εντός του βέλτιστου εύρους θερμοκρασίας. Η διαθέσιμη ισχύς ποικίλλει ανάλογα με το σενάριο οδήγησης και επηρεάζεται από παράγοντες όπως η θερμοκρασία της μπαταρίας, το SoC της και η φυσική γήρανση της μπαταρίας υψηλής τάσης.

Ισχύς και αυτονομία

 Elroq 50Elroq 60Elroq 85
Χωριτικότητα Μπαταρίας (gross/nett)55 kWh/52 kWh63 kWh/59 kWh82 kWh/77 kWh
Χρόνος Φόρτισης
(from 10% to 80%)
25 min24 min28 min
Ισχύς170PS204PS286PS
Μέγιστη Ταχύτητα160 km/h160 km/h180 km/h
Επιτάχυνση (0-100 km/h)9.0 s8.5 s6.6 s

Συνδεσιμότητα: Μεγάλη λειτουργικότητα με την εφαρμογή MyŠkoda και ενσωμάτωση του ChatGPT

  • Η ψηφιακή φωνητική βοηθός Laura τώρα ακόμα πιο έξυπνη μέσω της ενσωμάτωσης του ChatGPT
  • Η εφαρμογή MyŠkoda app διαθέτει συγκεκριμένες υπηρεσίες για ηλεκτρικά οχήματα και διαδικασία στάθμευσης μέσω smartphone
  • Συσκευές φόρτισης (wallboxes) Škoda Charger με πλήρη συνδεσιμότητα για άνετη και ενεργειακά αποτελεσματική φόρτιση στο σπίτι

Ψηφιακός φωνητικός βοηθός με υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ, ολοκληρωμένος έλεγχος οχήματος μέσω της εφαρμογής MyŠkoda app και των συσκευών φόρτισης (wallboxes) Škoda Charger για άνετη φόρτιση στο σπίτι: το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq παρέχει συνδεσιμότητα αιχμής. Η εφαρμογή MyŠkoda app προσφέρει πολυάριθμες επιλογές και ειδικές υπηρεσίες για ηλεκτρικά οχήματα και μπορεί επίσης να ελέγξει τις συσκευές φόρτισης (wallboxes) Škoda Charger.

Η νεοσχεδιασμένη εφαρμογή MyŠkoda app προσφέρει πληθώρα λειτουργιών

Η επανασχεδιασμένη εφαρμογή MyŠkoda app συνδυάζει πολλές επιλογές και υπηρεσίες σε μία μόνο εφαρμογή, καθιστώντας την το τέλειο κέντρο ελέγχου για τους κατόχους Elroq. Με τη διαισθητική, καθαρή και απλή σχεδίασή της, η εφαρμογή προσφέρει πλέον πρόσβαση στο PowerPass Ο οδηγός μπορεί να διαχειρίζεται τις διαδικασίες φόρτισης σε δημόσια σημεία φόρτισης και να χρησιμοποιεί την επιλογή Plug & Charge. Οι διαδικασίες φόρτισης σε ένα οικιακό φορτιστή (wallbox) Škoda Charger, μπορούν επίσης να ελεγχθούν και να προγραμματιστούν μέσω της εφαρμογής MyŠkoda app. Οι ειδικές υπηρεσίες για ηλεκτρικά οχήματα περιλαμβάνουν την εξ αποστάσεως ενεργοποίηση του κλιματισμού του οχήματος και την ενσωμάτωση των στάσεων φόρτισης στον σχεδιασμό διαδρομής. Η Laura είναι ο τέλειος μεσάζων στο ίδιο το όχημα – ένας ψηφιακός φωνητικός βοηθός που προσφέρει μια εκτενή γκάμα λειτουργιών χάρη στην ενσωμάτωση του ChatGPT. Το λογισμικό ChatGPT, το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), επιτρέπει στη Laura να απαντά σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων εκτός από τον έλεγχο των συστημάτων infotainment, πλοήγησης και κλιματισμού. Το εύρος των απαντήσεων, ακόμη και σε σύνθετες ερωτήσεις, αυξάνεται συνεχώς. Το ChatGPT δεν έχει πρόσβαση σε πληροφορίες οχήματος ή προσωπικά δεδομένα και όλες οι αλληλεπιδράσεις διαγράφονται στη συνέχεια, με τη  μέγιστη προστασία δεδομένων να είναι εγγυημένη ανά πάσα στιγμή.

Συσκευές φόρτισης (wallboxes) Škoda Charger: συνδεδεμένες και ενεργειακά αποτελεσματικές

H συσκευή φόρτισης (wallbox) Škoda Charger είναι ένα απαραίτητο συστατικό του οικοσυστήματος της Škoda για άνετη, αποτελεσματική και γρήγορη φόρτιση στο σπίτι. Ο Škoda Charger Connect, με ισχύ έως και 11 kW, προσφέρει μια φιλική προς το περιβάλλον λύση οικιακής φόρτισης με τη νέα ηλιακή‑βελτιστοποιημένη  λειτουργία φόρτισης. Η έκδοση Connect περιλαμβάνει συνδεσιμότητα LAN και Wi-Fi, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγχει τη διαδικασία φόρτισης από απόσταση μέσω της εφαρμογής MyŠkoda app. Η κορυφαία έκδοση Pro διαθέτει σύνδεση LTE με προπληρωμένη eSIM.

Ασφάλεια: Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης που επωφελούνται από δεδομένα σμήνους και νέο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Intelligent Park Assist

  • Το Travel Assist συνδυάζει πολλά συστήματα ασφαλείας και κάνει εκτεταμένη χρήση δεδομένων σμήνους
  • Intelligent Park Assist για εύκολο παρκάρισμα και έλεγχο με τηλεχειρισμό του οχήματος με χρήση smartphone
  • Τα συστήματα παθητικής ασφάλειας εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο προστασίας των επιβατών   

Το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq προσφέρει στους επιβάτες υψηλό επίπεδο παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας. Διατίθεται με έως και εννέα αερόσακους και υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Η ολοκληρωμένη λειτουργία Travel Assist κάνει τώρα εκτεταμένη χρήση δεδομένων σμήνους για ακόμα πιο προηγμένη υποστήριξη οδηγού. Με το Intelligent Park Assist, οι ιδιοκτήτες μπορούν ακόμη και να ελέγχουν τους ελιγμούς στάθμευσης ευρισκόμενοι έξω από το όχημα.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και έως εννέα αερόσακοι

Με ένα ευρύ φάσμα υπερσύγχρονων συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq προσφέρει υψηλό βαθμό προστασίας των επιβατών ανά πάσα στιγμή. Οι βελτιωμένοι αισθητήρες και, πάνω απ’ όλα, η πιο εκτεταμένη χρήση των δεδομένων σμήνους που συλλέγονται από οχήματα του Ομίλου Volkswagen συντελούν στην ακόμα πιο προηγμένη υποβοήθηση του οδηγού. Η τελευταία έκδοση του Travel Assist, για παράδειγμα, συνδυάζει Adaptive Lane Assist, Adaptive Cruise Control, Traffic Jam Assist, Emergency Assist και Side Assist. Το Προνοητικό Προσαρμοζόμενο Cruise Control, Predictive Adaptive Cruise Control (pACC), βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας προσαρμόζοντας αυτόματα την ταχύτητα στη διαδρομή, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τους αισθητήρες του οχήματος. Στροφές, διασταυρώσεις και κυκλικοί κόμβοι ανακοινώνονται στην κατάλληλη στιγμή. Το Intelligent Speed Assist ακολουθεί αυτόματα τα όρια ταχύτητας με βάση την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και κατά την είσοδο σε κατοικημένες περιοχές. Προστασία έναντι σύγκρουσης παρέχεται από το στάνταρ Front Assist, το οποίο περιλαμβάνει την Predictive Pedestrian Protection, Predictive Cyclist Protection, Collision Avoidance Assist και Turn Assist. Σε περίπτωση επικείμενου ατυχήματος, το Crew Protect Assist ξεκινά γρήγορα μέτρα προστασίας όπως το κλείσιμο των πλαϊνών παραθύρων και το σφίξιμο των ζωνών ασφαλείας. Έως και εννέα αερόσακοι προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης: αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, αερόσακοι κεφαλής, μπροστινοί πλευρικοί αερόσακοι και κεντρικός αερόσακος μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων είναι στάνταρ. Οι πίσω πλευρικοί αερόσακοι διατίθενται προαιρετικά.

Βολικός έλεγχος ελιγμών στάθμευσης μέσω smartphone

Το προαιρετικό Intelligent Park Assist περιλαμβάνει τις νέες λειτουργίες Trained Parking, Remote Park Assist και Remote Trained Parking. Με το Remote Park Assist, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει τους ελιγμούς στάθμευσης από απόσταση έως και τεσσάρων μέτρων χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyŠkoda app στο smartphone. Με το Trained Parking, το Elroq μπορεί να εκπαιδευτεί να θυμάται προσεγγίσεις μήκους έως και 50 μέτρων σε πέντε διαφορετικές θέσεις στάθμευσης, τις οποίες στη συνέχεια εκτελεί αυτόματα εφόσον το ζητήσει ο οδηγός. Μόλις αναγνωριστεί και εμφανιστεί μια αποθηκευμένη θέση στάθμευσης από το όχημα, ο οδηγός μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία στάθμευσης στην οθόνη infotainment του οχήματος ή έξω από αυτό χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Remote Trained Parking στην εφαρμογή MyŠkoda app για κινητά τηλέφωνα.

Σημείωση: Η λειτουργία Remote Park Assit & Remote Trained Parking προς το παρόν δεν διατίθεται στην Ελλάδα.

Škoda Elroq Sportline: Σπορ εμφάνιση και αναβαθμισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά

  • Μαύρες εξωτερικές πινελιές και διακοσμητικές λωρίδες με εμφάνιση carbon στο εσωτερικό
  • Σπορ ανάρτηση και προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης στον βασικό εξοπλισμό για την έκδοση 85

Το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση Sportline. Οι πολυάριθμες μαύρες λεπτομέρειες και οι μεγάλοι τροχοί χαρακτηρίζουν την εμφάνιση του οχήματος, ενώ η χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, που διατίθενται για την έκδοση 85, προσφέρουν μια πιο δυναμική οδηγική εμπειρία.

Η παράδοση της Sportline συνεχίζεται στον καιρό των ηλεκτρικών

Οι εκδόσεις Sportline αποτελούν παραδοσιακό, αναπόσπαστο μέρος της γκάμας μοντέλων της Škoda. Ακολουθώντας τα βήματα του Enyaq Sportline, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας θα είναι πλέον διαθέσιμο και σε μια πιο δυναμική έκδοση, με πιο αιχμηρή εμφάνιση και δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης. Η έκδοση 85 διαθέτει στάνταρ σπορ ανάρτηση, με ειδικά ρυθμισμένα ελατήρια και αμορτισέρ, χαμηλωμένη κατά 15 χιλιοστά μπροστά και 10 πίσω. Επιπλέον, ένα προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης εξασφαλίζει πιο σπορ χειρισμό. Οι ζάντες αλουμινίου Asterion 20 ιντσών με μαύρο μεταλλικό φινίρισμα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό.

Εξωτερικό με χαρακτηριστικές μαύρες λεπτομέρειες Sportline

Όπως και άλλα μοντέλα Sportline, το σπορ Elroq διαθέτει πολλές μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες. Αυτές περιλαμβάνουν τα περιβλήματα των εξωτερικών καθρεπτών, τα πλαίσια των πλαϊνών παραθύρων και τις ράγες οροφής. Μια αεροτομή στον μπροστινό προφυλακτήρα και ένα ένθετο της πίσω ποδιάς, είναι επίσης φινιρισμένες σε γυαλιστερό μαύρο, όπως και τα γράμματα στο καπό και στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Το σήμα Sportline έχει μια νέα θέση στην πέμπτη πόρτα, αντικαθιστώντας την ένδειξη της έκδοσης μπαταρίας. Τα πίσω πλαϊνά παράθυρα , καθώς και το πίσω παράθυρο είναι φιμέ (Sunset).

Ειδική Επιλογή Σχεδίασης Sportline Design Selection και αναβαθμισμένος εξοπλισμός

Στη συγκεκριμένη Sportline Design Selection κυριαρχεί το σπορ μαύρο, το οποίο επεκτείνεται και στην επένδυση της οροφής. Τα μπροστινά σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα διαθέτουν μαύρη επένδυση Suedia και τεχνητό δέρμα, γκρι ραφές σε χρώμα αντίθεσης και θέρμανση καθισμάτων στον βασικό εξοπλισμό. Το θερμαινόμενο σπορ τιμόνι έχει τρεις ακτίνες, paddles για την ανάκτηση ενέργειας και το σήμα Sportline. Η σπορ ατμόσφαιρα του εσωτερικού ολοκληρώνεται από διακοσμητικές λωρίδες με εμφάνιση carbon στο ταμπλό και καλύμματα πεντάλ από ανοξείδωτο χάλυβα. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης infotainment 13‑ιντσών, διζωνικό σύστημα κλιματισμού Climatronic, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω και Driving Mode Select.

Škoda Elroq First Edition: Τονίζοντας τη σημασία του ηλεκτρικού compact SUV με έκδοση περιορισμένης παραγωγής

  • Διατίθεται αποκλειστικά με τον κινητήρα του Elroq 85
  • Το Light Band που συνδέει οπτικά τους προβολείς στο μπροστινό μέρος και συγκεκριμένες ζάντες προορίζονται αρχικά για την First Edition
  • Μαύρες εξωτερικές λεπτομέρειες και Επιλογή Σχεδίασης Lodge Design Selection με μαύρη επένδυση οροφής
  • Αποκλειστικοί προφυλακτήρες εμπρός και πίσω

Škoda γιορτάζει την άφιξη του Škoda Elroq και το ορόσημο του λανσαρίσματός του, με μια ειδική έκδοση, την First Edition. Η περιορισμένης παραγωγής έκδοση περιλαμβάνει λεπτομέρειες που δεσμεύονται αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση κατά το λανσάρισμα. Το Škoda Elroq First Edition διαθέτει τον κινητήρα του Elroq 85 με 286PS και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Οπτικές πινελιές εμπνευσμένες από το Škoda Vision 7S

Όπως και το Vision 7S, η First Edition διαθέτει πορτοκαλί τόνους, με τη μορφή μιας λωρίδας στις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου Vision 21 ιντσών με ανθρακί μεταλλικό φινίρισμα. Η First Edition είναι διαθέσιμη στο χρώμα Timiano Green, αποκλειστικά για το Elroq και το Moon White. Η μαύρη οροφή από το Color Concept διατίθεται στάνταρ και στα δύο χρώματα.

Προβολείς LED Matrix με Light Band στον βασικό εξοπλισμό

Αρχικά, το Škoda Elroq First Edition θα είναι η μόνη έκδοση του Elroq που το μπροστινό μέρος διαθέτει το νέο Light Band. Αυτό συνδέει τις ανώτερες φωτιστικές μονάδες προβολέων LED Matrix του βασικού εξοπλισμού. Τα κορυφαία στη γκάμα πίσω φώτα LED με δυναμικά φλας ανήκουν και αυτά στον βασικό εξοπλισμό. Τα περιβλήματα των εξωτερικών καθρεπτών, τα πλαίσια των πλαϊνών παραθύρων, οι ράγες οροφής και ένα ένθετο στην πίσω ποδιά είναι φινιρισμένα σε γυαλιστερό μαύρο. Τα γράμματα στο καπό και στην πίσω πόρτα είναι επίσης μαύρα. Τα μπροστινά φτερά φέρουν σήματα First Edition. Τα πίσω πλαϊνά παράθυρα όπως και το πίσω παράθυρο είναι φιμέ (Sunset).

Εσωτερικό με Επιλογή Σχεδίασης Lodge Design Selection και σπορ τιμόνι

Το εσωτερικό του Škoda Elroq First Edition συνδυάζεται με την Επιλογή Σχεδίασης Lodge Design Selection. Το πορτοκαλί χρώμα των ραφών δημιουργεί  αντίθεση  στις ζώνες ασφαλείας, όπως και η λωρίδα στις ζάντες αλουμινίου που θυμίζει τις σχεδιαστικές πινελιές του Vision 7S. Τα καλύμματα των καθισμάτων είναι κατασκευασμένα από ανθρακί, βιώσιμο ύφασμα TechnoFil και γκρι τεχνητό δέρμα. Το τριάκτινο σπορ τιμόνι φέρει σήμα First Edition. Τα πεντάλ έχουν καλύμματα από ανοξείδωτο χάλυβα. Ο εκτενής βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει  οθόνη infotainment 13 ιντσών, head-up οθόνη με επαυξημένη πραγματικότητα, KESSY Advanced που περιλαμβάνει λειτουργία Walkaway και πίσω πλευρικούς αερόσακους. Η First Edition διαθέτει επίσης κάμερα Area View, ηλεκτρική πίσω πόρτα με εικονικό πεντάλ και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού με λειτουργία μνήμης και μασάζ.

Η ηλεκτροκίνηση στη Škoda: Εξηλεκτρισμένο μέλλον που παίρνει ισχύ από μια πλούσια ιστορία

  • Η Škoda επεκτείνει συστηματικά τη γκάμα των BEV της.
  • Το Elroq θα ακολουθήσει τα επιτυχημένα χνάρια του Škoda Enyaq, το οποίο σήμερα συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή BEV σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές
  • Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα  οχήματα ήδη από το 1908, το Citigoe iV, το πρώτο μοντέλο παραγωγής το 2020

Το μέλλον της Škoda είναι όλο και πιο ηλεκτρικό. Ο κατασκευαστής από την Τσεχία προχωρά με τη δική του στρατηγική ηλεκτροκίνησης, η οποία περιλαμβάνει το λανσάρισμα διαφόρων νέων μοντέλων που απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες πελατών τα επόμενα χρόνια. Πρώτο είναι το Škoda Elroq, το οποίο ακολουθεί τα βήματα της εξαιρετικά επιτυχημένης οικογένειας Enyaq. Αλλά στην πραγματικότητα, οι πρώτες εμπειρίες της Škoda με ηλεκτρικά οχήματα χρονολογούνται πριν από 116 χρόνια, με το μοντέλο Laurin & Klement E, που κατασκευάστηκε το 1908.

Ακολουθώντας τα βήματα του πρωτοποριακού Škoda Enyaq

Η Škoda δεσμεύεται να διαμορφώσει τον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση, στη χώρα καταγωγής της, με το Elroq να κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο της Škoda Auto, στη Mladá Boleslav της Τσεχίας. Αυτό καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας να παραμείνει πρωτοπόρος στις μελλοντικές εξελίξεις της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το ολοκαίνουργιο Elroq είναι το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό μοντέλο που λανσάρει η Škoda, με ακόμα περισσότερα να ακολουθούν. Το Enyaq του 2020 ήταν το πρώτο Škoda που βασίστηκε στην αρθρωτή πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης (MEB) του Ομίλου Volkswagen. Ακολούθησε η Coupé δυναμική έκδοση το πρώτο τρίμηνο του 2022. Το Škoda Enyaq είναι, αυτή τη στιγμή, ένα από τα BEV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γερμανία, , η Σλοβακία, η Ελβετία, η Φινλανδία και η Λιθουανία.

Μακρά παράδοση ηλεκτροκίνησης στη Mladá Boleslav

Οι ιδρυτές της Škoda, Václav Laurin και Václav Klement, απέκτησαν την πρώτη τους εμπειρία με την ηλεκτροκίνηση πριν από 116 χρόνια. Το 1908, δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυάστηκαν με έναν βενζινοκινητήρα 4,5 λίτρων έκαναν το Laurin & Klement E το πρώτο υβριδικό όχημα της εταιρείας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, κατασκευάστηκαν ηλεκτρικά φορτηγά μεταφοράς μπύρας στη Mladá Boleslav. Μεταξύ 1991 και 1994, αρκετές εκατοντάδες μονάδες του Škoda Eltra 151L, βασισμένες στο Favorit και το Pick-up, πουλήθηκαν πρώτα στην Ελβετία και αργότερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ένας ηλεκτροκινητήρας 15,4 kW επέτρεπε αυτονομία έως και 80 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 80 km/h. Η σύγχρονη εποχή της ηλεκτροκίνησης στη Škoda ξεκίνησε το 2011, με την Octavia Green E Line. Οι μηχανικοί κατασκεύασαν δέκα πρωτότυπα για να δοκιμάσουν τη σκοπιμότητα των ηλεκτρικών κινητήριων συστημάτων. Αυτά είχαν μέγιστη απόδοση 85 kW, ενώ η μπαταρία 26,5 kWh επέτρεπε αυτονομία έως και 150 χιλιομέτρων. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Škoda Auto ήταν το Škoda Citigoe iV που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2020.

Εκδόσεις και Τιμές Škoda Elroq

Το νέο μοντέλο Skoda Elroq, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στις εκδόσεις 50, 60, 85 καθώς και για την ειδική έκδοση “First Edition”, με την αρχική έκδοση Elroq 50 να ξεκινάει από 34.500€.

ΕΚΔΟΣΗΙΣΧΥΣ (PS)ΙΣΧΥΣ (KW)ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ
Elroq 50170125€ 34.500
Elroq 60204150€ 38.900
Elroq 85286210€ 44.900
Elroq 85 First Edition286210€ 51.800

Σημείωση: Οι τιμές ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν το όφελος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.